David Pizzoni Elfving fortsätter i Bajen

David Pizzoni Elfving har bestämt sig. Det blir en fortsättning i Hammarby Bandy. Den 33-årige landslagsspelaren har skrivit på ett kontrakt över 1+1 år, och förbereder sig nu som bäst för sin trettonde raka säsong i Bajen.

– Det känns jättebra. Det ska bli riktigt spännande och jag känner mig väldigt inspirerad och förväntansfull, säger Pizzoni Elfving till journalisten Robert Tennisberg.

Pizzoni Elfving medger att han har haft en del förfrågningar från andra klubbar, inte minst från ryskt håll, men att det känns helt rätt att förlänga med Hammarby.

– Det skulle vara jättehäftigt att spela i Ryssland någon gång, men det ska ju stämma med allt annat också. Det är kul att det finns intresse, men jag har nu landat i att jag vill spela där det känns bäst i hjärtat att vara – och det är i Hammarby. Den atmosfären, stämningen och gemenskapen som finns har ju gjort att det är en speciell familjekänsla.

Den gångna säsongen var händelserik på många sätt, både på och utanför planen. Hammarby kämpade enormt med ekonomin, laget hade det delvis kämpigt i serien, men tog sig trots allt till SM-semifinal.

En hälseneskada gjorde dock att Pizzoni Elfving missade en stor del av elitseriespelet innan han gjorde comeback lagom till VM, där det blev en sur svensk finalförlust.

– Ja, det hände ju en hel del. Det var turbulent ett tag, och det gick inte alls som man önskade sig. Men nu vill jag lägga allt det bakom mig och blicka framåt. Jag är väldigt sugen på att göra en hel säsong igen, säger Pizzoni Elfving.

Spelaromsättningen har ju varit ganska stor i Hammarby till den kommande säsongen, och laget kommer att bli relativt nykomponerat framöver. Men det är inget som oroar David Pizzoni Elfving.

– Det har ruskats om i Hammarby på många olika sätt, och det kan vara bra att det händer saker i laget också. Jag tycker att vi har fått spännande nyförvärv, och duktiga lagspelare. Nu är det upp till oss andra att få de att komma in i hammarbyandan på bästa sätt.

Hur ser du på att du tillhör de riktiga veteranerna, har ett dussin säsonger bakom dig, och nu verkligen ska gå i täten med fanan?

– Det är klart att det är häftigt och en stolthet. Att jag har varit i klubben så länge (sedan 2007) är ju ett bevis på att det har känts väldigt bra. Det känns som om åren har gått ganska fort, men vi är ju några stycken som har varit med ett tag. Det är extra roligt att ta lite mer ansvar tillsammans med en sådan som Robin (Sundin, som ju också förlängde häromdagen), som är en riktigt bra vän även vid sidan om.

Vilken kapacitet känner du att den här truppen har, och hur högt kommer ni att sikta?

– I Hammarby är det alltid höga förväntningar och mål. Det är klart att vi initialt kanske inte ska mäta oss med Villa, Västerås och Edsbyn. Men vi har goda möjligheter att slå underifrån, och jag tror att det läget kan passa oss ganska bra.

David Pizzoni Elfving har en händelserik sommar framför sig. Mellan träningarna och valpkurserna förbereder han och sambon Alexandra för parets bröllop i Italien i slutet av augusti, och så kan det nu även avslöjas att Pizzoni Elfving är Hammarbys representant i Försäsongens Mästare under hösten.

Text: Robert Tennisberg

Foto: Romus Ramström