David Jansson skriver nytt kontrakt

Hammarbys offensiva spelare David Jansson, som kom från Falu BS för två år sedan, hade ett plusår kvar på sitt kontrakt. Nu har han skrivit om det till ett rakt kontrakt som gäller i två år.

Du har skrivit ett tvåårskontrakt med Hammarby. Vad ligger bakom det beslutet?

–Jag känner att jag trivs väldigt bra i och runt laget. Alla människor runt laget jobbar hårt och jag trivs med lagkamraterna, så beslutet var ganska enkelt. Även om det fanns andra anbud så kändes det rätt, säger David Jansson som i sommar blir 24 år gammal.

Du spelade alla matcher i serien och det blev 16 mål från din klubba förra säsongen, första året 12 mål. Vad tar du med dig från förra säsongen?

–Det var lite upp och ner. Jag hade lite struligt på försäsongen med en hjärnskakning, och så var det problemen runt corona. Själv fick jag inte riktigt ut det jag ville, men det var helt ok. Jag är glad att jag höll mig skadefri under säsongen. Men vi ville ju spela många fler matcher än grundspelet, så det är vi besvikna över.

Mer än hälften av dina mål, tio stycken, kom mot seriens tre bäst placerade lag: Villa, AIK och Sandviken. Trivs du bäst i de tuffaste matcherna?

–Exakt så är det. Då har man lite extra taggning och det är då man vill hjälpa laget mest – när det behövs som bäst. Och de på papperet enklaste matcherna ska man ju vinna men det gjorde vi inte alltid.

Vad vill du förbättra till nästa säsong?

–Det är väl att ta mer plats på isen, att vara mer delaktig i större perioder av matcherna. Det gäller att bli lite bättre på alla plan, allt från defensiven till offensiven och i samarbetet med lagkamraterna, det är mycket man kan slipa på.

Du har spelat på Zinken i två säsonger, både med och utan publik. Hur upplevde du förra säsongen?

–Det var väldigt märkligt förra året. Säsongen innan fick vi det fantastiska stödet som alltid var där. Men vi fick fin uppskattning på sociala medier och även från trogna som var utanför arenan, så det var jättekul. Och så hoppas vi ju att vi får ha publik igen i vinter. Det är ett stöd som vi verkligen saknade förra året, säger David Jansson.

Hur ser din bandybakgrund ut? Du kom från Falu BS inför säsongen 2019/20

–Sista året som jag spelade i Falun var vi i elitserien, och så åkte vi tyvärr ur. Och det var då jag gick till Hammarby. Jag har Falu BS som moderklubb och har spelat där hela uppväxten. Det har varit stort intresse i föreningen, och det känns som man är på rätt väg nu med ungdomar och egna produkter.

Vad händer på bandyfronten nu för laget?

–Vi tränar tre gånger i veckan tillsammans, både på is i hallen på Zinken och med fysträning, så vi kör på riktigt bra. Det är roligt att träna med grabbarna, man får extra sparring. Det är en lång försäsong och det får man energi av. Och vi får hoppas att vi får se våra supportrar igen till vintern.

/Sten Haase
foto: Romus Ramström