David Jansson inför kvällens match: ”Det är dags att vi får tillbaka vår energi”

Inför denna leder David den interna poängligan och med ett starkt publikstöd kommer han jobba ännu hårdare för att sätta några extra bollar i den gamle rivalens nät. Det kommer bli en kul match mot Rättvik, tror David.

Du gjorde tre fina mål i söndags. Hur kändes det att spela i den matchen?

– Ja, det var skönt att få göra så många mål! Vi fick en bra start och alla gjorde så bra ifrån sig som de kunde utifrån de förutsättningar vi hade. Det kändes direkt att vi var piggare från start, säger David som hittills har nätat 10 gånger denna säsong.

Hur är det med bandyn i Dalarna? Är det någon derbykänsla när Falun möter Rättvik exempelvis?

Det har alltid varit lite rivalitet mellan lagen i Dalarna. Så lite derbykänsla brukar det vara. Jag har mött dem många gånger när jag var mindre, i barn- och ungdomsligorna, men det var länge sedan jag spelade mot något av lagen. Alla tre dalalagen spelar nu i olika divisioner. Rättvik i elitserien, Falun i bandyallsvenskan och Borlänge i division 1. Så det är inga daladerbyn i dagsläget.

Rättvik hemma på onsdag. Hur känner du inför den då?

Det ska bli en kul match. Jag har mött dem många gånger under min uppväxt men har inte mött dem med Bajen än, så det ska bli spännande och kul. Det är ett bra lag så det kommer bli tufft. Inte minst med tanke på att de gjorde en bra match mot Sandviken nyss. Samtidigt är vi i stort behov av poäng och kommer att kämpa hårt för att få dessa två poäng som står på spel. Om vi vinner kommer det kännas extra skönt för mig att både vinna över Rättvik och ta hem två poäng till Bajen.

Ska du göra några extra mål då?

Jag vill ju alltid producera! Fast det viktigaste är att vi tar poäng, så det spelar ingen roll vem som gör målen.  Men å andra sidan är det en forwards uppgift att göra mål, så…. Om det sedan är många på läktaren som sjunger och stöttar oss kommer jag vara extra taggad på att göra fler mål.

Vad ska ni göra för att vinna, enligt dig?

Det är dags att få tillbaka vår energi och vi ska fortsätta försvara oss bra. Det viktigaste tror jag är att vi styr matchen, håller mycket boll och får dem att falla in i vårt spel.

Vad är Rättvik för typ av lag?

Det är ett lag med en väldigt tät defensiv som alla nykomlingar brukar vara. Sen så har de en snabb och målfarlig Mickelsson som har börjat producera mål. En annan målfarlig spelare, som har koppling till Falun, är Mikael Pettersson. Men överlag finns det många skickliga spelare i Rättvik.

Vad vill du säga till supportrarna?

Det är fantastiskt kul att se alla som är på plats. Jag hoppas det kommer många fler på onsdag för det ger oss spelare så mycket stöd och energi. Att ni sjöng hela matchen mot Frillesås värmde oss spelare och fick oss att hålla igång och hålla humöret uppe trots att vi var trötta. Tack alla som har varit på plats och stöttat oss hittills under säsongen, avslutar Jansson.

/Mats Öström