David Jansson fortsätter i Bajen

Vår 25-årige anfallare, fostrad i Falu BS, ska nu förbereda sig för sin femte säsong i Hammarby Bandy. Så här säger han om valet att skriva på ett nytt kontrakt:

Nu har jag gjort fyra säsonger i klubben, och ska nu börja förbereda mig för min femte. Jag tycker att jag haft en väldigt bra tid här. Det har varit en del olika skepnader av grupper och även hur klubben har utvecklats, och jag tycker att där vi befinner oss nu känns väldigt bra och spännande. Även fast vi såklart är besvikna över resultatet i år, där vi tycker att vi borde ha presterat bättre, men känslan i klubben och gruppen känns ändå riktigt bra.

Man har fått lära sig mycket under tiden man haft här, och nu börjar jag känna att jag fått den utvecklingen som jag jobbat för, jag har kämpat hårt för det och nu känns det som att jag börjar ta mer plats. Det finns många man har tagit rygg på och lärt sig av under dom här åren, så jag har utvecklats på ett bra sätt både som spelare och person, säger Jansson.

Hur gick tankarna innan du kritade på ditt nya kontrakt?

Jag har väl funderat lite men samtidigt har jag känt att det har varit en självklarhet att vara kvar, i våra möten och diskussioner så har klubben tydligt visat att dom vill ha mig kvar, så det kändes väldigt bra. Så då var det bara att få det att stämma för båda parter, så nu är jag laddad och vill komma i gång med en ny säsong, där vi ska ta oss ännu längre.

Vi är ett hungrigt lag med en bra blandning av lite äldre duktiga spelare med stor rutin, och sen har vi många unga som tar för sig mer och mer och är på väg åt rätt håll. Sen är ju Hammarby är en otroligt fin klubb så att få fortsätta vara en del av det känns fantastiskt.

Kan du berätta lite mer om känslan som finns i gruppen? Känns det som att ni saknar något för att ta ytterligare steg?

– Det känns som sagt väldigt bra med den truppen vi har, så vi ska fortsätta träna hårt, och träna ännu hårdare, så ska vi nog kunna prestera ännu bättre framöver. Klart att det alltid kan vara bra med någon förstärkning, men stommen och bredden på truppen vi har tycker jag är väldigt bra som det är nu, så jag hoppas att vi får kvar så många som möjligt till nästa säsong, säger Jansson.

Hur tycker du att den första säsongen med Claesson som huvudtränare varit?

Det vi har fått in med Jonas som huvudtränare är viktigt, han har rutin både från att vara spelare och tränare på elitnivå, och han är en individ som verkligen brinner för det vi håller på med, så det är en väldigt bra och viktig pusselbit för oss.

Vill du hälsa något till supportrarna?

Ja, det är en ära att få spela framför er, och det känns jättebra att jag ska få fortsätta göra det i minst två säsonger till! Det känns som att vi är på väg åt ett bra håll med publiken också, folket fortsätter att komma och stötta oss, oavsett väder, oavsett resultat. Hoppas verkligen att den utvecklingen kan fortsätta. Det är fantastiskt att det finns ett så pass stort stöd och intresse kring oss, avslutar Jansson.

Facit på David Janssons säsonger i Hammarby, i elitseriesammanhang: (källa: Bandygrytan)
19/20: 12 mål, 7 assist
20/21: 16 mål, 3 assist
21/22: 40 mål, 8 assist
22/23: 22 mål, 3 assist

/Gustav Wall