David Jansson förlänger med Hammarby

David Jansson, som imponerade på Zinkenpubliken under vintern med bland annat fyra mål i en match mot Sandviken, har skrivit på ett tvåårskontrakt med Hammarby Bandy.

Glädjande nog har David Jansson skrivit på för två nya år. Jansson har ett fint spelsinne och en bra skridskoåkning och kommer att fira stora triumfer på det grönvita mittfältet framöver. I sin debutsäsong i Hammarby gjorde Jansson 19 poäng på 25 grundseriematcher. På sikt kanske 22-åringen är en värdig arvtagare till Adam Gilljam. Vi tog ett snack med den sympatiske dalmasen efter kontraktsskrivningen.

–Ja, det var skönt att få det klart! Jag trivs jättebra i Stockholm och i Hammarby, säger en glad David.

Hur ser du på ditt första år i Bajen?

–Det började lite segt, det var lite svårt att komma in i spelet, det var första gången jag bytte klubb men efterhand gick det bättre även om man aldrig är helt nöjd. Hade vi slagit AIK i åttondelen så hade säsongen blivit godkänd men jag tycker vi föll lite snöpligt i vissa matcher med det kommer att bli bättre nästa säsong.

Förutsättningarna lär också bli bättre den här säsongen…

–Ja verkligen, det blir första gången jag får träna i hall hela försäsongen. Jag tror både jag och laget kommer att ta flera steg. Jag gjorde nitton poäng men det kunde ha blivit fler.

Och så skrev du in dig i det fina sällskapet där bland annat Jonas Claesson, David Karlsson och Andreas Eskhult finns i och med att du gjorde fyra mål i en elitseriematch.

–Det var fränt, nästan lite overkligt. Vi slog dessutom Sandviken i en viktig match.

Vad har du för mål säsongen 20/21?

–Jag ska utvecklas och våga ta för mig mer. Jag kommer att ge allt för att Hammarby ska bli ett topplag. avslutar David.

/Magnusson

Kommentar från sportkontoret:

–David växte för varje match under sin debutsäsong i Bajen och gjorde ett klart godkänt år. Det ska bli väldigt spännande att följa hans fortsättning i Hammarby och vi har väldigt stora förhoppningar om att David ska bli en viktig pusselbit i föreningens framgångar framöver. Med de egenskaper han har så har han alla möjligheter att bli just så viktig som vi hoppas, säger Viktor Karlsson.