David Brodén vänder tillbaka till Bajen

Nu är det klart! Den Motalafostrade allroundspelaren David Brodén, 29 år, kommer tillbaka till Hammarby efter tre säsonger i Sandvikens AIK. Han har skrivit på ett kontrakt på tre år.

–Det känns jättebra, säger David, det är i Hammarby jag har haft min längsta period som elitspelare så det känns som att komma hem. Jag gillar verkligen Hammarbys satsning på yngre spelare och tror jag kommet att bidra med en viss rutin.

Det är heller ingen hemlighet att du alltid haft ett grönvitt hjärta.

–Så är det, fortsätter han, om Hammarby ringer så lyssnar man. Jag har alltid varit Hammarbyare och bland annat haft säsongskort på fotbollen så det ska bli riktigt kul att lira på Zinken igen.

I SAIK spelade David mest på mitten men han även tänka sig andra positioner på planen.

-Jag har haft olika roller på mitten i SAIK men har även hoppat in som både halv och back så jag är nog rätt allround. Det är bara forward som jag inte provat på hittills.

Att en av hans bästa vänner återupptar karriären har också spelat in…

-Ja, jag och Robban Rimgård är nära vänner och han har givetvis påverkat mig. Det är jätteviktigt att Robban satsar igen, han skänker stabilitet åt försvaret.

Vad ska vi ha för förväntningar på det nya lagbygget tycker du?

-Vi ska definitivt bli bättre än förra säsongen men sedan är det svårt att säga hur långt det räcker. Vi ska inte ha några jätteförväntningar, det är ett delvis nytt lag som tar tid att spela ihop men på sikt kan det bli riktigt bra, avslutar David.

Välkommen hem David Brodén!

/Magnusson