Daniel ”Mossan” Mossberg 

Vår legendar pratar med hemsidan om hur bra han trivs och hur hård träning och ett jävlaranamma kommer ge oss en bra avslutning på säsongen.

Sent om sider får jag välkomna dig till Bajen. Vad avgjorde att du skrev på för Bajen?

-Viktor Karlsson hörde av sig samtidigt som det var strul i Bollnäs. De hade sagt upp alla kontrakt. Så jag var i valet och kvalet vart jag skulle ta vägen. Viktor presenterade något bra som passade mig och min familj. Så hade jag också förhoppningar att få spela inför publik. Jag har ju spelat många gånger gånger på Zinken i bortalaget och vet vilken energi Bajen får av publiken. Men tyvärr blev det inte så.

Hur trivs du så här långt i laget?

-Absolut bra. Jag har kommit in bra sedan dag ett. Det är fantastiska grabbar och en fantastisk förening. Jag trivs jättebra!

Och hur trivs du att spela på Zinken? Utan publik?

-Zinken är ju Zinken. Nu har vi spelat några matcher i Gubbängen och några på Zinken. Men laget trivs bäst på Zinken och det har väl gått lite bättre där. Men det är suveränt att ha fått träna försäsongen i Gubbängen.

Vad är det ni gör bra nu?

-Från och med AIK-matchen tycker jag att vi har hittat en bra defensiv och vikten av att kämpa till 110 %. Sen tycker jag att vi gjorde två bra matcher mot Västerås, Vi gjorde inga enkla mål men fick några enkla mot oss. Vi måste kämpa på och vända på det. Jag är helt säker på att det vänder. Vi vet att många fans lider ännu mer än vi. Vi har riktigt engagerade fans!

Märker du någon skillnad nu när Robin är tillbaka? 

-Han betyder såklart jättemycket för laget. Det är väl 14 säsonger i Bajen nu, va? Så bara med den bakgrunden bidrar han med jättemycket. Men med sin skridskoåkning ger han oss en dimension till. Det känns tryggt och skönt att han är tillbaka. Klart att det var ett stort avbräck att förlora båda våra kaptener i Robin och Pizzoni.

Är det några spelare du vill lyfta fram?

-Fille (Filip Mörkdal) i mål har varit vår bästa spelare under säsongen. Han har hållit hög kvalitet hela matcherna, i alla matcher. Han förtjänar att lyftas fram.

De flesta känner till dina kvaliteter, men vad tycker du att du själv kan bli bättre på?

-Jag vill bli bättre på allting! Det är ju därför jag håller på. Men jag önskar att jag höll en jämnare nivå matcherna igenom.

Hemsidan Svenska fans beskriver dig bl.a. som en vinnartyp. Känner du dig som en vinnartyp?

-Ja, det gör jag nog. Jag ställer höga krav på mig själv och på min omgivning och jag tycker det är viktigt att vinna. Det är därför jag håller på. För att orka vinna måsta man lära sig att vinna.

Du spelar som offensiv mittfältare, kan du beskriva en offensiv mittfältares roll?

-Att bidra i det offensiva spelet. Se till att anfallare får göra mål. Även göra något mål själv ibland. Men också bidra i försvaret. I dagens bandy försvarar man sig med hela laget. Så det är en viktig del också.

Det är bandyns dag på lördag. Vad har du att säga till läsarna om den?

Vi spelare vill promota bandy genom bra spel, så att barn och ungdomar börjar spela denna härliga sport. 

-Köp en fiktiv biljett! Vi behöver allas stöd. Så ska vi se till att det blir ett bra avslut på säsongen!

Här köper du en fiktiv Bandyns dag-biljett!

/Mats Öström

Foto: Romus Ramström