Hammarbys damer starkast i klassikermötet

Damerna tog igår en viktig seger i jakten på en Elitserieplats i och med 3-2 segern borta mot fjolårets seriesegrare Västerås SK.

Matchen inleddes med ett lite tafatt spel från vår sida, där man bjöd in Västerås till att komma till en del målchanser. Tack vare bra målvaktsspel från Alva Barvaeus stod sig resultatet 0-0 långt in i första halvlek; en halvlek som vi växte in i mer och mer. 1-0 – målet kommer till genom att Moa Liljedahl tar sig runt Västerås-försvaret på högerkanten och spelar snett inåt bakåt till Tova Anderhag Braconier som vispar in målet längs med stolpen. 2-0 kommer strax innan halvtidsvilan där Emma Dalin klipper till från 25 meter med ett skott som går stolpe in.

I halvtid pratar vi om att fortsätta ligga rätt i positionerna och vårda bollen med en hög grundfart. Just detta gör att vi tidigt i andra halvlek kan sätta 3-0 med hjälp av Julia Ahlborg, med pass från Inez Edenberg (andra för dagen). Tack vare två skitmål där vi går bort oss vår för tidigt i styret lyckas Västerås komma upp till 3-2 efter 70 minuter. Vi lyckas återigen ta över matchbilden, vilket tvingar Västerås att ta en timeout. Vi repeterar det vi sagt i halvtid och kan därigenom kontrollera deras höga press.

Nästa match spelas nu på söndag borta mot IFK Vänersborg, ytterligare en konkurrent i toppstriden av tabellen.