Damlaget föll med uddamålet

Hammarbys damlag åkte till Falun för att spela bandy men ett ihärdigt regnande gjorde att det istället blev ett chansartat långbollande. Något motståndarlaget Grycksbo var mest lyckosamt med denna dag.

Det var ett laddat Hammarbylag som på söndagsmorgonen tog bussen till Dalarna för att försöka fortsätta årets fina resultatsvit med 7 st. vinster på 9 matcher och bara 18 insläppta mål. Dessvärre omöjliggjorde allt vatten på planen alla planer på bandyspelande.

Det skapade stor frustration hos alla duktiga spelare att det knappt gick att varken passa eller driva boll eftersom den allt som oftast fastnade i vattenmassorna. Försöken till spel kom istället att mestadels handla om lyror och flippar. Det visade sig att Grycksbo var något bättre på detta då Hammarbytjejernas skott och inspelsförsök ofta kom alltför långt utifrån och det inte heller alltid hann komma in spelare framför mål.

Matchens enda mål kom i den första halvleken efter ett långt målvaktsutkast. Det hittade Grycksbos Tova Grönoset som fick på en fullträff som letade sig i mål. Mestadels handlade det om en kamp om bollen som allt som oftast ändå fastnade i vattnet. I den andra halvleken fick Hammarbys duktiga målvakt Tova Anfält göra flera kvalificerade räddningar då motståndarna kom till avslut. Två träffar i målramen och en missad straff för Grycksbo, talar för att 2-0 låg närmare än en kvittering även om Hammarby i slutet hade ett hörnskott strax över och nog också borde fått en straff.

Trots skitvädrets övermäktiga krafter kämpande ändå alla Hammarbyspelare uppoffrande och hårt matchen igenom. Energinivån var extra hög hos främst Natalie Andersson och Greta Jonsson. I övrigt var – som ofta – de tongivande spelarna i Hammarby Jonna Nyman i försvaret samt Olivia Dahlsten och Emma Dalin på mitt.

Matchen bjöd av förklarliga skäl inte på så många sportsliga prestationer men väl en del underhållning då en domare föll och nästan helt hamnade under vatten i planens största sjö. Och Hammarbys Hilma Roos tog nära nog ett simborgarmärke då hon gick omkull i full fart och plöjde gott och väl 25 meter i vätan.

Hammarbytjejerna bjöd efter slutsignalen generöst den lilla men entusiastiska bortaklacken på ’sälen’ innan det för dem var dags att fälla ihop paraplyerna och åka hem igen. Nu väntar två avslutande tuffa bortamatcher mot Rättvik resp. Härnösand. Förstnämnda spelas lyckligtvis i bandyhall så då får tjejerna i alla fall chansen att visa hur duktiga de är när förutsättningarna ges.

Avslutningsvis vill vi passa på att säga grattis till Hammarbys två deltagare i dam-VM i bandy som nu spelas i Oslo: Julia Ahlborg som spelar i det norska landslaget och Hanna Hansson som tagits ut som VM-domare. Bästa!

/Anders M-st
Foto: Jonas Jonsson

Matchfakta
Grycksbo – Hammarby 1-0 (1-0)
1-0 Tova Grönoset (18)

Publik: 33
Hörnor: 2-6
Straffar: 1-0
Utvisningar: Grycksbo 1 x 10