Damlaget avgjorde i sista minuten – vann allsvenska premiären

Hammarby Bandys damlag fick en fin start på säsongen - 4-3 hemma mot VSK U. Fyra olika målskyttar, där Inez Edenberg avgjorde i sista minuten.

77 åskådare på plats i Gubbängens bandy- och skridskohall fick se en svängig match som likväl hade kunnat slutat med seger för VSK U (Västerås andralag). I första halvlek tog gästerna ledningen men Bajen kvitterade genom Sophia Wikström. 1-1 i halvtid blev till ny ledning VSK i andra halvlek, men Malin Ekström kvitterade på nytt för Hammarby.

-Det blir till en riktig kämparinsats i andra halvlek, säger nye tränaren Bengt Olof ”Bengan” Andersson.

-Vi försökte pressa VSK högt i första halvlek, sen frångick vi det en stund i andra men gick tillbaka till det igen med bra utfall, men vinsten är helt klart tack vare att tjejerna kämpar hela vägen, vi kändes starka. På det så handlar det om att ha kul när man spelar och det tycker jag man ser också, säger ”Bengan”.

I Bajens mål var Alva Barvaeus mycket bra. Bajens målskyttar var förutom Wikström och Ekström även Hanna Hansson och Inez Edenberg. Edenberg avgjorde i matchens sista minut med en fin aktion.

Hammarby Bandys fortsatta framfart på damsidan kan du se i spelprogrammet under ”våra lag”. Vi rekommenderar att ni bokar in 18/12 – då blir det fjärde advents-bandy på Zinkensdamm.