Damlaget är på gång – första träningsmatchen genomförd

Vårt talangfulla damlag har i helgen spelat sin första träningsmatch för säsongen. För motståndet stod Västerås SK U, som vann i Västerås med 6-1.

VSK U är liksom Bajen ett ungt och duktigt lag som denna gång var något bättre. En hög press och fysiskt spel från motståndarlaget gjorde att Hammarbytjejerna hade lite svårt att få ordning på uppspel och styrspel.

Trots att det var premiärmatch visade bägge lagens spelare prov på riktigt fin skridskoåkning och bra kämpatag. Att alla passningar, bollmottagningar och åkvägar inte riktigt satt, är förstås inte så konstigt så här tidigt på försäsongen.

VSK U gick till halvtidsvila med en tremålsledning men i andra halvlek spelade Hammarby upp sig. Lagdelarna satt bättre ihop och styrspelet fungerade allt bättre ju längre matchen gick. Trots slutsiffrorna 6-1 till hemmalaget stod hela Hammarby för en bra prestation. Debuterande matchcoach Johanna Haräng – som ju annars spelar i laget – klarade med sin erfarenhet, lugn och ledaregenskaper uppgiften mycket väl.

Bland de individuella prestationerna kan nämnas ett fantastiskt målvaktsspel inkl. en straffräddning av Alva Barvaeus, fina åkningar och ett snyggt mål av Saga Frosth Olsson. Vidare Jonna Nymans och övriga backlinjens vältajmade defensiv samt anfallsduon Malin Ekström och Sanna Rinnbäcks skapande av chanser. Även om bollen inte hittade vägen innanför stolparna just denna gång.

Nu väntar fler träningar med förhoppningen om bättre tider för hitintills har de varit närmast katastrofala (en guldstjärna till tjejerna som trots det har kämpat på). Sedan blir det ytterligare en handfull träningsmatcher och Damallsvenska cupen som spelas den 30-31 oktober i Örebro.

I damallsvenskan södra där Hammarby kommer att spela, inleds seriespelet med en hemmamatch på Zinken mot Västerstrands AIK den 14 november.

Vi hoppas då på att få återse vår fina och peppande publik igen 🙂

/Anders Malmqvist

Spelschema Damallsvenskan södra (ändringar kan förekomma):

omg 1, 14-nov Hammarby IF – Västerstrands AIK
omg 2, 21-nov Västerås SK U – Hammarby IF
omg 3, 28-nov Spånga bandy – Hammarby IF
omg 4, 12-dec IFK Vänersborg – Hammarby IF
omg 5, 19-dec Hammarby IF – Sunvära SK
omg 6, 09-jan Tranås BoIS – Hammarby IF
omg 7, 23-jan Västerstrands AIK – Hammarby IF
omg 8, 30-jan Hammarby IF – Jönköping Bandy IF
omg 9, 06-feb Hammarby IF – Västerås SK U
omg 10, 11-feb Hammarby – Villa Lidköping BK U
omg 11, 20-feb Hammarby IF – Spånga bandy
omg 12, 27-feb Spånga bandy – Hammarby IF