Hammarby Bandys damlag 2023/24

Truppstatus 16 augusti -23:

1 Alva Barvaeus (MV)
3 Märta Götselius
5 Anna Götselius
6 Stella Wallin
7 Emma Andersson
8 Emma Dalin
11 Malin Ekström
15 Inez Edenberg
18 Hanna Hansson
19 Sophia Wikström
20 Sofie Zachrisson
22 Ida Edenberg
26
Tova Anderhag Braconier
37 Saga Frosth Olsson
66
Beata Genfeldt (MV)
77 Moa Liljendahl

Nyförvärv till säsongen 2023/24:

#7 Emma Andersson – intervju här!
#77 Moa Liljendahl – intervju här!
#8 Emma Dalin – intervju här!

Maj 2023:
Till kommande säsong i Allsvenskan Dam har Hammarby en ny ledarstab, huvudtränare: Bengt-Olof ”Bengan” Andersson, vid sin sida
har han två assisterande tränare: Johanna Haräng och Stefan Stanze. 

Damlaget kommer att presenteras här framöver, till dess får ni hålla till godo med en intervju med huvudtränare ”Bengan”.

Det känns fantastiskt roligt att axla den här rollen. Jag tycker det är väldigt kul att leda den här gruppen, det är en skön grupp individer dom tar till sig och dom lyssnar på ett sätt som gör mig imponerad. Jag är positivt överraskad över hur roligt det är på damsidan.

Hammarby Bandy tackade nej till den vakanta elitserieplatsen som erbjöds. Vad säger du om det?

–Du ska få ett solklart svar, jag tycker att vi ska spela oss upp så sportsliga grunder. Majoriteten av laget var inne på att vi skulle spela oss upp, det gagnar hela laget, och på lång sikt kommer det bli mycket bättre. Laget kommer växa mycket mer av att gå den vägen. Men vi har potential och om du frågar ledarstaben så vill vi göra ett nytt försök att ta oss till elitserien redan nu till vintern. Men allt handlar om inställningen, den som ligger hos spelarna, vi ledare ska försöka ge laget dom rätta verktygen men sedan måste dom användas rätt, säger ”Bengan”.

Hur känns den nya ledartrion?

–Jag har en känsla av att vi kommer komplettera varandra riktigt bra. Jag försöker att lyssna och vara en väldigt peppande ledare, och om jag ska beskriva Johanna så ska jag ska vara ärlig och säga att jag älskar hennes sportsliga tänk, det är en vinnarskalle utan dess like, har nog aldrig stött på en mer envis människa när det gäller att spela bandy. Stefan har ett stort kunnande, vilket jag tror många hittills har underskattat, han är riktigt duktig, en positiv snubbe och det känns bra att ha honom med i ledarstaben.

Vad tycker du om säsongen som gick? 

Vi gjorde det bra. Vi slutade tvåa i serien och tog oss till elitseriekvalet, där det tyvärr inte gick hela vägen. Jag tycker att dambandyn förtjänar mer, dom tränar och sliter hårt och är fantastiskt duktiga på att spela bandy, så kom till Zinken och kolla på oss i vinter, avslutar huvudtränaren.