Dalin anställs på ungdomssidan – och analyserar helgens matcher

Lucas Dalin går igenom det sportsliga från lagets matcher i helgen – och presenterar sig som de senaste tillskottet till Hammarby Bandys kansliorganisation.

Välkommen upp till kansli och sportkontoret på Zinkensdamm, Lucas Dalin!

–Stort tack! Det känns jättekul. Parallellt med min egen elitsatsning har jag haft som ambition att också kunna hjälpa till att utveckla ungdomssidan. Jag har ju själv gjort alla mina ungdomsår i Bajen och vill att vi ska bli starka bland de yngre generationerna, vilket vi varit tidigare.

–Jag ska vara ett bollplank mot ungdomsledare och tränare, med målsättningen att skapa en bra miljö för alla ungdomsspelare. Utöver det är jag också tränare i Bajens p16-lag.

–Det är en 40%-tjänst jag har nu under hela säsongen ut till att börja med, säger Lucas Dalin, som kommer jobba tillsammans med Jonna Nyman på ungdomssidan.

När det kommer till herrlaget så har Dalin och gänget nu lirat fyra matcher i rad utan förlust (kryss mot Sirius, Boltic och Vänersborg). Igår kom en högst rättvis seger mot Vetlanda, i Vetlanda. Innan denna förlustfria svit hade Bajen ett par tunga matcher. Snacket om att vara nedtränad gick att läsa här och där.

Hur slitna var ni under Vänersborgsklubban Cup, Lucas?

–Väldigt slitna. Veckorna innan hade vi tränat stenhårt och också spelat långa, jobbiga matcher internt på träning. Det kanske låter som en dålig bortförklaring, men det var riktigt tungt. Tyvärr blev det så att det märktes lite väl mycket i några träningsmatcher, men för oss var det ändå nyttiga insatser för vi fick en hel del svar då, säger Lucas Dalin.

–Vi har haft ledningen i slutminuterna av de matcher vi kryssat. Lite slarvigt insläppta mål i slutet i några av dem, men i exempelvis matchen mot Vänersborg i fredags så gjorde Kappe (Kasper Milerud) ett mål i sista stund som hade gett oss segern, men det blev avblåst för offside, felaktigt enligt mig, säger Dalin.

–Matchen mot Vetlanda är helt klart den bästa hittills i år, säger Dalin, som också påpekar att laget lägger ner mycket mer tid på att analysera och snacka igenom sina insatser i år kontra de åren han gjort i Bajens a-lag innan.

Vill man komma i kontakt med Lucas kan man mejla honom på lucas@hammarbybandy.se. Kansliet på Zinken har telefonnummer 070 966 1889. En längre intervju med Lucas Dalin finns i det senaste avsnittet av vår podcast Holgers hörna.

Hammarby spelar två träningsmatcher i Gubbängen innan elitserien rullar i gång, biljetter kan du köpa här.

Elitserien drar i gång 28/10 och i den första omgången ställs Hammarby mot Broberg på bortaplan, dit arrangerar vi en supporterbuss och den bokar du din plats på här.