Vårens roligaste halvtimme – Zinkenloppet, ses i dag kl 13!

I dag, lördag, är det dags för den andra upplagan av Zinkenloppet! Vi hoppas att du kommer delta och här nedan finns all information du behöver kring morgondagens arrangemang.

Vad är Zinkenloppet?
Ett motionslopp för dig som vill stötta Hammarby Bandy och Tomtefonden.
Under exakt 30 minuter springer/joggar/går du så många varv du kan runt löparbanorna på Zinkensdamms IP. För varje varv du tar dig runt får vår förening en intäkt (5 kr per varv, tack vare loppets huvudsponsor, Bajen Fans).

När och var?
Lördag 20:e maj, kl 13.00
går startskottet på Zinkensdamms löparbanor. Starten kommer ske längs kortsidorna.

För vem?
För alla! Deltagandet i loppet är helt gratis. Vi hoppas på att få se alla åldrar delta – i fjolårets Zinkenloppet var den yngsta deltagaren ett år och den äldsta 83 år gammal.

Hur går det till?
För varje varv som loggas av loppets deltagare får föreningen en intäkt. Dessutom kan du som privatperson ha egna personliga sponsorer, som betalar X antal krona per varv som du gör. Om du som deltagare har personliga sponsorer, ber du antingen om hjälp med att samla in pengarna till föreningen, eller så gör du det på egen hand.

Hur kan jag hjälpa till?
Genom att delta eller genom att stötta några av våra deltagare. Uppmana gärna andra att delta genom att sprida informationen (exempelvis bilder och text från det du läser nu).

Hur anmäler jag mig?
Du anmäler dig här!

Hur loggar jag mina personliga sponsorer?
Du skriver in dom på den här länken.

Här visar Adam Gilljam hur det går till!

Hur många varv springer man under loppet?
Förra året sprang Robert Löfgren flest varv med sina 24 st.
I genomsnitt springer en löpare cirka 10 varv under loppet.

Övrig information:
McDonalds Hornsgatan är på plats och erbjuder aktiviteter för barn och unga, från kl 11.30. Efter slutfört lopp får alla deltagare en glasskupong. Huski Chocolate bjuder på chokladdryck och Leonardos kafferosteri ger sin vinst för varje såld kaffe till loppet. Möjlighet till att köpa fika, dryck och korv med bröd finns. Vi håller kiosken närmst huvudläktaren öppen. Efter loppet bjuds dessutom alla deltagare på fri entré till en match i amerikansk fotboll. Stockholm Mean Machines, Sveriges äldsta och mest framgångsrika amerikansk fotbollsförening ska spela en match mot Tyresö Royal Crowns i Superserien Herr. Matchen drar igång kl 15.00.

Förra året, våren 2022, arrangerades Zinkenloppet för första gången. Då deltog 115 personer och den sammanlagda vinsten blev över 70 000 kr. Då fördelades pengarna mellan Hammarby IF Bandy och UNHCR:s stöd till det krigsdrabbade Ukraina. Vinsten från årets lopp kommer fördelas mellan föreningen och Tomtefonden. Tomtefonden är ett ungdomsstipendium i Johan ”Tomten” Johanssons minne – som årligen delas ut till förmån för Hammarby Bandys unga.

Den 20:e maj väntar årets mest värdefulla halvtimme: Gå, lunka eller löp – för Hammarby Bandy!

Antal deltagare:
164 st (senast uppdaterad kl 11.30, lördag 20/5)

Topplista intäkt per varv:
1. Mats Ekström, 500 kr
2. Stefan Lindblom (styrelserepresentant), 413 kr
3. Jenny Grenander, 401 kr
4. Gustav Wall, 360 kr
5. Calle Lindberg, 263 kr

(senast uppdaterad kl 10, lördag 20/5)

Zinkenloppet är en aktivitet för alla i och kring Hammarby Bandy där syftet är att på ett roligt sätt stärka föreningskänslan. Huvudaktiviteten för dagen är ett 30 minuter långt springlopp som går ut på att deltagarna samlar in pengar genom att tillsammans ta sig så många varv som möjligt runt löparbanorna på Zinkensdamms IP – för varje varv som loggas i loppet får föreningen en intäkt. För varje avklarat varv kommer man få ett gummiband att sätta runt sin handled, för att hjälpa oss hålla koll på den totala varvräkningen. Som tidigare nämnt, vem som helst får delta och alla gör det i sin egen takt, var med du också!

ANMÄL DIG HÄR!

Samarbetspartners:

Bajen Fans är huvudsponsor
– Bli en del av Nordens största supporterförening. Utöver ett ovärderligt stöd till Bajen och dess sektioner, ger ett medlemskap även tillgång till bland annat billigare bortaresor. Bli medlem i Bajen Fans idag!

Ta Tag Massage ger rabatt på behandlingar.

Ange Zinkenloppet 2023 vid bokning av valfri behandling hos Ta Tag – 100 kr per behandling går oavkortat till Zinkenloppet. Erbjudandet gäller från och med 18/4 till 31/5.

Även Huski Chocolate, Leonardos Kafferosteri och McDonalds Hornsgatan är med.

 

Bilder du kan använda till dina sociala medier:

 

Från Zinkenloppet 2022:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]