Christian Frohm klar för Hammarby Bandy

Varmt välkommen till Hammarby Bandy, Christian Frohm! 26-åringen (född 1997-02-14) spelade med Tellus i bandyallsvenskan den gångna säsongen, innan dess hade han spelat sex raka säsonger i Elitserien.

Jag är en offensivt lagd spelare, trivs bra både som forward och offensiv mitt, har inte riktigt bestämt mig var jag helst spelar. Dom senaste säsongerna har jag flyttat runt lite överallt i banan. Så jag vill säga att jag är lite utav en allroundspelare, säger Christian, som är fostrad i Kalix BF.

Nu har du skrivit på för Hammarby och till vintern ska du spela elitseriebandy igen, hur känns det?

Det känns jäkligt kul, jag var med laget på träningen för första gången nu i kväll (läs: måndag) och jag blev välkomnad på ett väldigt bra sätt. Det kommer dessutom bli häftigt att få ha Zinken som hemmaplan framöver, jag har spelat här många gånger och det har varit väldigt läckert trots att man spelat i motståndarlaget. Så det kommer vara speciellt, och samtidigt sjukt häftigt att få spela för den här klubben. Sen känns det såklart väldigt skönt att jag ska få spela i högsta serien igen. Det är ju det här alla elitidrottare vill, spela tillsammans med och ställas mot dom bästa spelarna i varje match.

Har du bra koll på laget du kommer till? Vad hoppas du att du kommer kunna bidra med?

Jag har rätt bra koll, man har ju antingen spelat med eller mot i princip allihop. Spelade i samma lag som Viktor Birgersson och Isac Karlsson under några säsonger nyligen, så det är nog dom jag känner bäst.

Jag ser min roll i det här laget som att jag kommer jobba hårt defensivt och göra det bra där, och på så sätt hjälpa laget att vinna matcher. Vi har i mitt tycke väldigt många bra spelare i det offensiva och jag ska försöka bidra så laget kan prestera så bra som möjligt. Hoppas att jag kommer kunna bidra med mitt hårda jobb, kanske mycket i det tysta, jag vill låta mina lagkamrater blomma ut och göra ännu mer poäng framåt, säger #4 Christian Frohm, som har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024/25.

 

/Gustav Wall