Carl Malm om nya rollen: ”mer fart och aktivitet”

Hemsidan fick ett snack med den nye huvudtränaren Carl Malm där vi bland annat pratade om vem han är som bandytränare.

Välkommen som huvudtränare!

-Tack!

Jag tycker redan laget ser bättre ut.

-Ja, jag tycker också att det ser bra ut. Det är mer fart och aktivitet nu.

Vem är Carl Malm som bandytränare?

-Jag är en tränare som tror på lagbygge. Att vi ska fungera som ett lag. Det handlar om att få spelarna delaktiga och vilja vara med i spelet. Jag har hållt på med bandy länge och under åren haft många olika tränare och ledartyper från vilka jag plockar med mig saker som jag själv tror på.

Vilken tränartyp skulle du säga att du är?

-Jag kan bara vara den jag är som person. Men jag tror på kollektivet. Vi måste vara en grön enhet som pumpar sönder motståndarna till slut. 

-Genom olika övningar försöker jag få med alla på tåget. Övningarna anpassar jag beroende på motståndet i nästa match. Jag försöker även ställa frågor till spelarna i syfte att skapa delaktighet. Men som ny som huvudtränare så lär jag mig hela tiden.

Vad har du för bakgrund inom bandy?

-Började spela bandy i 5-6 års ålder i Vänersborg. Sen har jag spelat i flera lag såsom Vargöns BK och Gripen/Trollhättan. I Vargöns BK var jag spelande tränare. Jag har även varit assisterande tränare i Vänersborg och där fått arbeta med Stefan Karlsson. Så jag har hållit på med bandy hela mitt liv. Förutom de två senaste åren då jag har haft ett uppehåll.

Hur och när kom du till Hammarby?

-Jag kom nu till denna säsong. Jag fick ett samtal från Hammarby med ett erbjudande om att bli assisterande tränare. Det passade in i livet just nu så det var inte mycket att fundera på. Jag pluggar på Bosön till Idrottskonsulent, så jag pratade med dem och vi hittade en lösning. 

Hur känns det nu att ta över huvudansvaret?

-Det hade jag definitivt inte räknat med. Veckan innan det blev klart var omtumlande och svår. Men jag kom fram till att jag tror på truppen och jag tror på uppdraget. Jag ser fram emot detta uppdrag med tillförsikt. 

Vad vill du personligen uppnå denna säsong?

-Allt har gått så fort att jag inte har hunnit sätta upp något personligt mål. Inte mer än att jag vill utvecklas som tränare, få ihop laget och att grabbarna ska tycka att det är kul att spela ihop i Hammarby. Jag får försöka utvärdera hur jag lyckats efter säsongen. Men fram tills dess ska vi ha jäkligt kul ihop!

Vad är målet med laget?

-Målet är att få ihop laget. Det är många nyförvärv och många utifrån och en stomme med många hammarbykillar. 

Vad är det sportsliga målet denna säsong? Hur högt siktar ni i år?

-Det har varit  en omvälvande försäsong och start av serien men  jag är dock övertygad om att vi kan gå långt. Tar vi bara en match i taget och utvecklas med varje match kommer vi att bli farliga. 

/Mats Öström 

Den här veckan spelar Hammarby två hemmamatcher: onsdag mot Vänersborg, kl 19.00 på Zinken och fredag mot Sandviken, kl 19.00 på Zinken.