Bra tecken men storförlust i första träningsmatchen

Hammarby besökte Sirius i säsongens första träningsmatch, och de blåsvarta vann med 8-3 (3-2). Siffrorna blev onödigt stora efter tre baklängesmål i slutet av matchen. Det till trots gav första halvlek en bra känsla.

Högt tempo första halvtimmen och en bra första halvlek från båda lagen byttes mot ett långsammare tempo och framförallt ett sämre Hammarby i andra halvlek.

–Vi gör mycket bra med bollen i första halvlek. Vi skapar många chanser och ska väl göra en handfull mål på de chanser vi har, säger Hammarbytränaren Pierre Roos.

Hammarbys mål i matchen gjordes av Christoffer Fagerström, David Jansson och Ivan Lebedev. Utöver målskyttarna imponerade även unge Lucas Dalin.

–Vi har många som är delaktiga i våra anfall och gör en hel del bra saker utifrån det vi snackat om inför matchen, fortsätter Roos om de första 45 minuterna.

–I andra halvlek går vi mycket på första lägen hela tiden, vilket gjorde att vi blev långa i laget och då blir man straffad i dagens bandy. Vi var helt enkelt sämre med bollen i andra halvlek, säger Roos.

–Det vore konstigt om vi inte har saker att jobba med. Det här var första matchen för oss tillsammans och vi försöker sätta roller inför Svenska cupen och elitserien. Vi försöker hitta en balans i laget och hur vi vill agera i vårt spel, då får det vara lite rörigt.

–Nu kommer vi snart ha hela truppen på plats, då ska vi snacka ihop oss ännu mer om hur vi vill ha det. Det blir inga matcher nu under två veckor, utan vi fokuserar på träning. Det ska bli riktigt skoj, säger Roos.

Matchens lirare var Sirius Teemu Määttä som gjorde fyra mål och en assist.