Bonnier News förvärvar rättigheterna till Elitserien

Alla matcher från Elitserien Herr och Dam kommer från och med säsongen 2023/24 att sändas hos Bonnier News och deras samarbetspartner NTM. I Hammarbys fall handlar det om att matcherna kommer att sändas på Bandypuls och hos Sportexpressen – det innebär att man med ett månadsabonnemang på någon av dessa plattformar kommer kunna ta del av alla matcher och såklart även sajtens övriga utbud.

Det nya femårsavtalet innebär startpunkten för den mest omfattande och långsiktiga satsningen på livesänd bandy hittills och för dig som bandyälskare innebär det att du nu kan se alla matcher från Elitserien Herr och Dam, samt stora delar av Svenska Cupen Dam och Herr, på Bandypuls och Expressen. Dessutom kommer Bonnier News och NTM:s lokala titlar att visa sina lokala lag inom sitt varumärke.

– Nu får vi en långsiktighet med en mediepartner som tar vår sport på allvar och vi kommer att nå ut på ett sätt som vi inte gjort tidigare, genom att matcherna sänds på två nationella plattformar och hos flera starka lokala varumärken, säger Per Selin, ligachef för Svensk Elitbandy.

Avtalet och satsningen har möjliggjorts via ett samarbete mellan Svensk Elitbandy, Bonnier News, NTM och Spring Media.
– Det är snart tio år sedan Bandypuls såg dagens ljus. Under den tiden har vi haft delar av rättigheten hos oss, innan den försvann till en av våra konkurrenter. Nu är den tillbaka där den hör hemma, hos oss som älskar bandy, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

– Det här är som julafton för oss och det är inte ofta man får den bästa julklappen redan i maj. Vi älskar bandy och vi går till jobbet varje dag för att alltid ge läsarna den bästa bandyjournalistiken. Nu tar vi det till helt andra nivåer med sändning av alla matcher, säger Andreas Tagg, chefredaktör på Bandypuls.

Svensk Elitbandy är glada och stolta över det stundande samarbetet i helhet, men inte minst med det faktum att alla matcher från Elitserien Dam nu kommer att sändas. Något som varit på ligans agenda under en längre tid.
– Det är väldigt värdefullt för oss att Elitserien Dam fortsätter att nå fler och fler människor och locka ett större och större intresse. Att vi nu äntligen har lyckats säkra upp så att alla elitseriematcher på damsidan direktsänds på nationella plattformar är ett enormt kliv framåt för ligan och det glädjer oss verkligen, säger Per Selin.

För dig som kund kommer den nya satsningen att innebära att du kan se all elitseriebandy på Bandypuls, eller på Expressen med abonnemanget Premium Max. I det paketet ingår då även plattformens övriga liverättigheter så som innebandy från SSL Herr och Dam och över 60 försäsongsmatcher med lag från Hockeyallsvenskan och SHL.