Blytung seger på Sävstaås

Efter ledning i paus med 3-0 i paus blev andra halvlek en rysare på Sävstaås. Hammarby drog det längsta strået och vann med 4-3 efter att Daniel Mossberg avgjort matchen.

Snön vräkte ner i Hälsingland men det blev ändå en hyfsad välspelad match på onsdagskvällen då Bollnäs stod på den grönvita menyn. Det började bra när Daniel Mossberg stänkte upp en hörna efter fyra minuter och Hammarby kontrollerade matchen ganska bekvämt.

När Philip Åström snyggt gjorde 2-0 och Kasper Milerud satt trean efter en tilltrasslad situation var matchen i total grönvit kontroll och med den alltid duktige Filip Mörkdal som tryggheten själv längst bak assisterad av Pavel Bulatov trodde vi på en enkel resa.

Men bandy är som bekant en komplex sport och med två snabba lyft i början på andra halvlek gjorde Christian Mickelsson två mål och det var match på riktigt igen.
När sedan Samuli Helavouri kvitterade på hörna kändes det som att kvällen var förstörd.

Men icke, Daniel Mossberg nätade från nära håll i den åttioförsta minuten och det blev nervösa sista tio minuter.
De grönvita stred dock väldigt bra och Bollnäs skapade ingen riktigt rysarchans.
I stället hade Kasper Milerud kunnat stängt matchen men missade en straff med en minut kvar.

En riktigt skön seger vilket innebar att laget studsade tillbaka efter två raka förluster.
Filip Mörkdal var som vanligt grym i målet och här borde nog förbundskapten Carlsson ta sig en titt på Gustavsbergssonen. Nämnde Bulatov var säkerheten själv och Daniel Mossberg och Christoffer Fagerström hotade hela tiden Bollnäsförsvaret.

Nu väntar IFK Motala den 2/1 på XL Bygg arena.

Ett ord också om de kommentatorer som har refererat på SportbladetPlay så här långt: Alla är givetvis inte lika proffsiga som Robert Tennisberg men partiskheten på kommentatorparet lyste igenom lite för mycket i bland.

Magnusson

Byt elavtal till Boo Energi så får Hammarby Bandy 1000 kronor! www.booenergi.se/bajen – använd rabattkod Bajen