Bister hemmapremiär för Hammarby utan poäng

Två lag i poängbehov möttes i Hammarbys hemmapremiär för året, och tyvärr för våra grönklädda lirare så var det gästerna Vetlanda som vann med 7-2 (3-0). Resultatet ljuger inte, men visst fanns det möjligheter som hade kunnat göra kvällen annorlunda. 

Gästerna, som förlorade stort i sin förra match, lät Hammarby styra spelet till en början. Något som var hoppfullt var också att Hammarby flera gånger vann duellerna och med det skapade sig ett par fina lägen att göra mål på. Men efter cirka kvarten kom Vetlanda i gång och under några minuter av press från gästerna, med bl.a ett hörnskott i ribban, så kom ledningsmålet för Vetlanda. Det är den tredje matchen av tre möjliga som Hammarby släpper in första målet och känslan är att det haft en lite väl stor påverkan av var matchen sedan tagit vägen.

Kvitteringen var nära, och på en hörna hade Hammarby ett bra returläge, men istället för att ge jubel från de 751 personerna i Gubbängens skridsko- och bandyhall kunde kontringsstarka Vetlanda sätta fart och göra 2-0. Trean kom innan halvtidspaus och var också den på en snabb omställning.

För att ta poäng behövde Hammarby göra första målet i andra halvlek, så gick snacket på läktare och i säsongskortsbaren. Och det var nära att Bajen hittade nät. En hörnträff i virket. Men inte långt därefter satte Vetlanda punkt för matchen med att göra 4-0 och därefter 5-0.

Hammarby hade en bra period och gjorde två mål via Adam Gilljam och Kasper Milerud men VBK lyckades ganska komfortabelt vinna även den andra halvleken och sprang iväg till 7-2 i slutminuterna.

Att bandyn är en tvåpoängssport kan kännas lite extra skönt när man spanar in den just nu eländiga elitserietabellen. Glappet uppåt är litet, och möjligheterna att börja plocka poäng i närtid bör vara goda; det finns två elitserielag utöver Hammarby som ännu inte tagit en enda poäng, och det är just dom två lagen Hammarby ställs emot under nästa vecka. På tisdag väntar IFK Rättvik på bortaplan och på fredag väntar IFK Motala på hemma-is. Viktiga matcher redan nu, för poängen behövs, även om bandytabellen länge håller sig jämn med sitt tvåpoängssystem.

Matchstatistik Hammarby IF – Vetlanda BK
Målskyttar:
Hammarby: Adam Gilljam, Kasper Milerud
Assist: Hammarby: Robin Sundin, Adam Gilljam
Hörnor: Hammarby 9, Vetlanda 7
Hörnmål: Hammarby 1, Vetlanda 0
Straffar: Hammarby 0, Vetlanda 0
Skott på mål: Hammarby 7, Vetlanda 12
Utvisningar: Hammarby 20 min (Robert Rimgård, David Jansson), Vetlanda 30 min

 

/CL