Bajens F17 vinnare i World Cup

Hammarbys talangfulla F17-lag fortsätter att skörda framgång - i Worldcupfinalen mot Villa/Lidköping vann laget med 7-1! Vi riktar ett stort grattis till alla i och kring laget.

Hammarby F17 suveräna vinnare i World Cup Girls F17 – I helgen som var blev det Hammarbys F17 lag som drog det längsta strået och vann den stora försäsongscupen på flicksidan, WCG F17 i Vetlanda, genom att i finalen besegra Villa Lidköping med förkrossande 7–1!

Tidigare år har Hammarby haft samarbeten med andra klubbar för att kunna delta i turneringen men i år var första året då man kunde ställa ett helt eget lag på isen – och vilket lag sedan! Man vann hela sex av sju matcher (matcherna spelades 2 x 30 minuter) under cupen med den sammanlagda målskillnaden 31–14. Dessutom slog man förra årets finalister i WCG och flickallsvenskan, Villa Lidköping, i två matcher efter varandra.

I årets upplaga av turneringen deltog sex lag, de flesta från södra Sverige där flickbandyn traditionellt är starkare. Hammarby började trevande men slog (3-1) ändå de svårspelade regionala antagonisterna Uppsala BoIS i öppningsmatchen. Under de följande matcherna hittade man efter hand varandra allt bättre och man skapade många lägen utan att för den skull tumma på defensiven.

I lördagens sista match mot försvarsskickliga IFK Vänersborg tog det dock stopp och man förlorade snöpligt med 1–2. Det gjorde att det blev returmöte mot samma lag i semifinalen dagen efter, vilket tvingade Hammarby att tänka till. Ett byte av taktik slog väl ut och efter halva matchen ledde man med 4–1. Trots att Vänersborg reducerade två gånger om på slutet var det aldrig något tal om vilket lag som förde matchen. Något jämnare var det inledningsvis i finalen mot Villa/Lidköping, men Hammarby hade återigen skruvat på taktiken och tog sakta över. Precis före halvlek satte Hammarbys hårdskjutande back Alice Niring, liksom i första Villa-matchens avslutning, ett straffmål i nättaket. Där någonstans tycktes Villa förlora tron på sig själva, trots sina många tekniskt skickliga spelare, och Hammarby kunde spela ut och vinna med hela 7–1.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är B2E0D021-88E3-42CD-959C-708F139AB0C9-1024x918.jpeg

Ett vinnande lag behöver en målgörare. Hammarbys och hela turneringens skyttekung var stortalangen Stella Wallin. Hon vann skytteligan (19 mål på sju matcher) med stor marginal och var också – om vi får säga det själva – turneringens stora lirare. Samtidigt är Hammarbys F17 under coach Anders Gidrups ledning ett tänkande bandylag med en tydlig spelidé, en sällsynt god laganda och stor utvecklingspotential.. Just nu är man försäsongens bästa flickbandylag, fortsätter man att träna på och utvecklas tillsammans kan vi konstatera att det finns stora möjligheter för detta härliga gäng att stå som hela Sveriges bästa lag på Studenternas i vår.

På bilden: Stella Wallin, femmålskytt(!) i finalen mot Villa/Lidköping. Foto: Skirö AIK


Ett stort grattis till laget som ger hela föreningen energi både i nutid och inför framtid! Forza Bajen!

Hammarby IF Bandy F17:

1, Alva Barvaeus (MV)
3, Märta Götselius (K)
4, Mira Andersson Lord
5, Anna Götselius
6, Stella Wallin
7, Sigrid Sörbom
8, Sigrid Norberg
9, Irma Mattson
11, Malin Ekström
13, Beata Genfelt
15, Tyra Wiik
16, Alice Niring
22, Ida Edenberg
25, Klara Sörbom
26, Tova Anderhag Braconier

Tränare: Anders Gidrup
Assisterande tränare: Bosse Bengtsson
Assisterande tränare: Thomas Götselius
Lagledare: Ann Lord