Stabilt Bajen spelade 1-1 mot Motala

Inledande matchen i Vänersborgsklubban Cup slutade oavgjort (1-1) i en tempostark träningsmatch.

Första halvlek var jämn och halvtimmen in var det nära att målskyttet inleddes med ett grönvitt mål när Olle Öijer fick på ett stenhårt skott från långt håll, målvakten räddade till hörna. På nämnda hörnslag studsade bollen Motalas väg och östgötarna kunde kontra in ledningsmålet.

Hammarby såg spelsugna och fysiskt starka ut och vid ett anfall med många spelare inblandade landade bollen lite slumpartat hos Robin Sundin som satte 1-1. Sundin säger så här om matchen:

-Jag tycker att vi prioriterar och fortsätter bygga vidare på en bra defensiv som vi kan känna oss trygga i. En stor eloge också till våra defensiva rusare som gör det väldigt bra på hörnorna vi får emot oss. Det finns såklart en del att jobba i det offensiva, dock finns det sekvenser där vi känner igen oss och det är något att ta med oss och bygga vidare på, säger Robin Sundin efter matchen.

Andra halvlek inleddes piggt och ett ledningsmål var nära vid flera tillfällen, bl a genom försök av David Brodén och Kasper Milerud.

I minut 55 fick nr 55 Robert Rimgård en 10 minuters-utvisning och motståndarlaget radade i slutet upp hörnor, vilka försvaret och målvakt Filip Mörkdal hade god koll på.

Mötet mellan IFK Vänersborg och Frillesås tidigare under kvällen slutade 2-0. I morgon väntar en ny match för Bajen mot IFK Vänersborg, klockan 18, och på söndag ställs vi mot Frillesås i en tidig match med start klockan 10. Den med flest inspelade poäng (samt målskillnad om det behövs) av deltagande lag vinner försäsongsturneringen.