Välkommen John Svanborg – Bajen skriver utvecklingsavtal med Helenelund

Den 16-årige mittfältaren har under delar av våren och hösten 2023 tränat med Hammarby Bandys A-lag – och han har gjort det bra.

Helenelund och Hammarby har efter diskussioner kommit fram till en överenskommelse i att teckna ett utvecklingsavtal, ett avtal som kommer att sträcka sig över säsongen 2023/24. John kommer i huvudsak spela division 1-bandy med ”Lunden” kommande säsong men kommer även, vid behov, finnas tillgänglig att spela och träna för Hammarby. Under förra säsongen gjorde John landslagsdebut när han representerade Sveriges P17-lag.

John säger så här om att få chansen på elitserienivå:

Det känns hur roligt som helst. Jag har kollat rätt mycket bandy på Zinken och det ska bli kul att få träna och spela ihop med dom spelarna man har sett från läktaren tidigare. Den största skillnaden på att träna med ett elitserielag är nog främst träningsmängden, man tränar hårdare och i en större utsträckning, så jag tror att det här kommer bli jättebra för min egen utveckling.

Vi tackar Helenelunds IK Bandy för ett gott samarbete och hälsar John Svanborg varmt välkommen! John kommer vara klar för spel i kväll när Bajen spelar den första omgången av Svenska cupen.

Cupen kan du läsa mer om här.

/Gustav Wall