Bajen inledde ExTe med ett kryss

Hammarby inledde starkt men höll inte hela vägen.

Under torsdagskvällen mötte herrlaget Team Sweden (P21) på Idrottsparken i Ljusdal, dom varma graderna höll i sig (+8) och det gjorde att bollen studsade en hel del. Så här säger David Brodén efter 4-4 mot p21-landslaget:

Jag tycker att vi gör en okej första halvlek, vi är snäppet bättre men det sitter inte riktigt i vår defensiv vilket leder till att vi släpper in billiga mål. Offensivt tycker jag att vi gör det bra med tanke på att vi spelar utebandy, vi skapar många lägen och får med oss en del hörnor.

I andra halvlek är vi det klart bättre laget och skaffar massvis med chanser att avgöra matchen någonstans i mitten på andra halvlek. Där ska vi göra två-tre mål och sedan ska det vara över. Sen leder vi bara med ett mål i slutet och dom gör mål på ett skott utifrån. Anledningen till att vi inte vinner ligger i att vi saknar den sista skärpan, i offensiven borde vi ha satt våra chanser och i defensiven släpper vi några billiga lägen, lite slarvigt, helt enkelt.

David Brodén blev en av tre målskyttar i Bajen, övriga var David Jansson och Ivan Lebedev (två pytsar). I p21-landslaget gjorde två spelare från Villa Lidköping mål, liksom ett vardera från AIK- och Vänersborgkillar.

Det känns jättekul att jag fick göra mål i Bajentröjan igen, säger Brodén. Det är skönt att få bidra med sådant också. I morgon (fredag, reds. anm) behöver vi tajta till vår offensiv ordentligt, sen ska vi var och en ta vara på chanserna vi skapar och bli lite mer rejäla i defensiven så tror jag att vi har chansen att vinna båda matcherna.

I dag (fredag) är det nya tag som gäller, då möter Bajen norska Stabaek klockan 16.40, sen väntar en midnattsmatch mot Bollnäs GIF klockan 00.20 natten mot lördag. Matcherna spelas 2×30 min. ExTe-cupen är en riktig folkfest och på kvällsmatcherna väntas upp mot 2000 personer vara på läktaren.