Bajen gick på pumpen mot Vänersborg

"Det svänger om Bajen" är ett ordspråk som hammarbyare gillar, ibland. Men förmodligen inte efter årets svenska cup, där Hammarby missar semifinal i Svenska cupen efter stora förlustsiffror mot Vänersborg, 7-1 (3-1).

Hammarbys enda mål gjordes av David Jansson, en reducering till 2-1, men innan halvtidsvilan hann Vänersborg göra 3-1.

Väl i andra halvlek radade Hammarby upp hörnor, och från läktarhåll var hoppet stort till att Bajen skulle komma ikapp, mycket tack vare uppbyggda förväntningar efter gårdagens fina spel. I stället för grönvitt mål framåt kunde Vänersborg utöka på straff och därefter pytsade de in ytterligare mål mot ett uppgivet Hammarby.

– Vi var orkeslösa i dag. Spelarna sa att de inte kände sig trötta fysiskt men det var tydligt att vi var orkeslösa, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson.

Svenska cupen är därmed över för i år för de trefaldiga vinnarna Hammarby, där första speldagen bjöd på fina insatser medan den andra speldagen alltså slutade med en klar Vänersborgseger.

– Man ska komma ihåg att spelarna spelar tre matcher på ungefär 20 timmar här i Lidköping, säger Karlsson om sitt lag som innan turneringen bara träningsmatchat två gånger.