Bajen gick på pumpen i årets första träningsmatch

VSK hade avgjort matchen strax efter att den börjat. Slutresultatet blev 14-0 (7-0) till hemmalaget. Så här analyserar Bajens nye huvudtränare, Jonas Lindqvist, försäsongens första matchinsats.

–Det var första matchen tillsammans, många nya spelare i laget och väldigt många som spelar på nya positioner. Det kommer ta lite tid att spela in och lära känna varandra, även om vi tränar hårt tillsammans så är matchspel något annat. Det är många spelare som inte ens spelat bredvid varandra tidigare, så det får man inse även om starten är så dålig som den kan bli, säger ”Linkan”.

–Nu när vi har den här matchen i bagaget så får vi ha en dialog om det, vad som gick fel, och prata igenom det.

–Nästa träning blir i morgon (idag, måndag) och sen har vi nästa match den 4:e september mot Tellus. Vi kommer såklart sätta fingret på vad som gick fel, komma överens om vad vi ska förändra och sen naturligtvis träna på det, med förhoppningen om stora framsteg till nästa träningsmatch, säger Jonas ”Linkan” Lindqvist.

Simon Westin och Matteo Tuveson fick varsin halvlek i målet, vad tycker du om deras insatser?

–Jag tycker dom gjorde riktigt fina insatser. På sikt så kommer dom bli riktigt bra, av vad jag sett på träning och under matchen idag så har dom mycket stor potential båda två. Det är något att ta med sig framöver: vi har riktigt bra målvakter i Bajen. Tre bra målvakter som sporrar varandra till att ta ytterligare steg.

/Gustav Wall