Axel Jansson inför Moderklubbsmatchen: ”Vi går ut till varje match med mindsetet att vi ska vinna”

Axel är en av spelarna som i helgen insjuknade i feber och hosta, nu är han på bättringsvägen och hoppas kunna vara med på matchen mot Frillesås BK i morgon (fredag). Han berättar även om hans känslor för moderklubben, Falu BS.

Flera dagar med pausad verksamhet och många sjuka spelare, hur mår du?

Inte så bra faktiskt, jag har varit rätt sjuk. Men det börjar bli lite bättre, jag har haft feber och hosta några dagar nu så det är riktigt jobbigt. Det bara small till och många i laget blev sjuka på en gång, men det var ju inte covid, så det är ju i alla fall skönt att vi slipper det nu.

Hur påverkar inledningen ni haft er? (först flera uppskjutna matcher och sen sjukdomar)

Klart det är tråkigt, vi vill ju spela matcher, men i dom här fallen har det ju inte varit något som vi har kunnat påverka. Det har verkligen varit så, vädrets makter från början och nu sjukdomar. Skittråkigt men ingenting vi kan påverka så det är inget vi ska fokusera på. Vi har ju gjort det så pass bra också när vi har spelat, så när man inte får spela så blir vi bara mer och mer taggade på att spela. Vi har gjort det så bra som grupp, vi biter ihop och har gjort många bra insatser när vi väl fått spela. Vi sporrar varandra till att göra bra prestationer tillsammans, säger Axel.

Kommer du spela på fredag?

Jag hoppas verkligen det, det har blivit lite bättre idag (onsdag) så jag hoppas verkligen jag kan vara med. Man vill ju inte missa någon match, nu när det varit uppskjutna matcher hit och dit så är man ju så klart sugen på att lira.

På fredag är det moderklubbsmatchen, vad betyder din moderklubb för dig och vad är det bästa med den? (Axel är fostrad i Falu BS)

Den har betytt jättemycket för mig såklart, det är ju den klubben som skolat mig till den bandyspelare jag är idag. Från att jag var fem år och åkte på lädret där på Lugnet tills för ett år sedan när jag kom till Hammarby.

Det som varit viktigt för mig låter lite klyschigt men det är alla ungdomsledare, det är liksom farsor som tagit på sig rollen som ledare och varit där för en varje år, det är dom som gjort att jag fortsatt spela bandy, så dom tycker jag ska ha en extra stor eloge. Det är fortfarande en del ledare från Falun som jag har kontakt med ibland, det brukar dyka upp några grattis-meddelanden när vi vunnit så det tycker jag är riktigt kul. Det var också många från samma årskull (Axel är född 95) som gick tillsammans hela vägen upp från bandyskolan till a-laget så den resan är också något jag värderar högt, säger Axel.

Du har varit i Bajen i ganska precis ett år nu, hur trivs du?

–Jag trivs väldigt bra, det är ju den här säsongen man får känna på hur det känns att lira i Bajen på riktigt, när publiken är tillbaka. Matchen mot AIK på Zinken är definitivt en utav dom häftigaste matcherna jag har spelat. Främsta anledningen till att det är så kul att spela här tycker jag är stödet vi får från alla supportar. Vi får så mycket hjälp av publiken, det är det som gör att Hammarby sticker ut. Det är alltid ett jäkligt bra stöd på läktarna.

Hur nöjd är du med dina och lagets insatser så här långt?

Jag är jättenöjd med lagets prestationer, i matcherna vi inte vunnit så har vi i alla fall utmanat i varje match. Det är ju både bra och tråkigt att vi har varit nära, man har nästan blivit lite sur i några matcher där vi varit värda att vinna. Vi har gjort tillräckligt bra prestationer för att vara värda mer poäng. Men där vi är just nu tycker jag är mer än godkänt.

Kan du berätta lite om vad ni har för mål med säsongen?

Det är att vi ska ta oss till slutspel. Vi går ut till varje match med mindsetet att vi ska vinna. En match i taget, klassiskt uttryck. Vi har ju spelat bra mot bra lag i inledningen, vi vann mot AIK som ska vara ett topplag, vi har inte varit långt borta mot andra som också har en hög målsättning heller så det finns ju alla möjligheter att vinna alla matcher vi spelar. Varje spelare i omklädningsrummet tror ju att vi ska vinna när vi väl kliver ut så det tycker jag känns riktigt bra.

Har du något mer att säga?

–Nu när det har blivit två till uppskjutna matcher så tycker vi det ska bli jäkligt skönt att komma ut på en fredagsmatch på Zinken igen. Hoppas att ni som var där och såg oss slå AIK kommer tillbaka och stöttar oss, för det betyder oerhört mycket, avslutar Axel.

Moderklubbsmatchen, Hammarby-Frillesås, fredag 10/12 klockan 19!

Biljetter hittar du här:

https://www.nortic.se/dagny/show/122174

/Gustav Wall