Axel Jansson är klar för Hammarby

Efter att ha fått komma in på lån mitt under brinnande säsong har Axel Jansson nu skrivit på för Bajen, ett kontrakt som sträcker sig över två år. Vi välkomnar honom till vår härliga klubb!

Välkommen till Bajen på riktigt!

–Tack så mycket, säger 25-årige Axel Jansson.

Vad fick dig att stanna kvar på Söder och i Bajen?

–Jag har aldrig haft så roligt som när jag kom till Bajen. Svårt att sätta fingret på exakt vad, men det är en speciell känsla att spela i Bajen och på Zinken. Klubben har gamla anor. Sen har jag alltid gillat Bajen. Var och kollade på en del matcher på Zinken tack vara Kasper (Milerud) som jag har känt sedan barndomen. Så hade jag fått välja klubb hade det blivit Bajen, och nu fick jag välja! Det var bara att skriva på.

–Jag längtar till ett fullsatt Zinken. Det finns ingen annan klubb som har publik på samma nivå som Bajen!

Vem är bandyspelaren Axel Jansson?

–Jag är en passningsspelare som sätter andra spelare i bra lägen och jag är ganska teknisk med boll. Det är väl de två sakerna främst. Försöker jobba hårt. Lite kliché, men jag är en klassisk lagspelare.

Vad tror du att du ska bidra med i laget?

–Förutom bra passningar och bra bollteknik så hoppas jag att jag kan sprida positiv energi i laget, säger Axel Jansson.

Vad tar du med dig från förra säsongen?

–Nu vet jag lite mer hur det fungerar i klubben. Jag har fått en inblick i hur man vill spela bandy i praktiken och hittat kemin med andra spelare. Så nu känns det tryggt att fortsätta. Det var lite nervöst när jag började men nu är jag mer trygg och mer klar i huvudet över vad som ska göras.

Hur kändes det att komma till Bajen och rycka in för att fylla Robin Sundins roll när han var skadad?

–Exakt, du hör ju själv, skrattar Axel. Nä, det går ju inte fylla Sundins skridskor. Det var varken planen eller tanken. Jag skulle spela på hans position och göra mitt bästa att hjälpa laget tills han var tillbaka. Jag kan bara spela som jag och inte som någon annan. Det var grymt skönt när han kom tillbaka, säger Jansson.

Slutligen, lovar du minst slutspel?

-Ja, det är klart! Annars behöver vi inte hålla på.

/Mats Öström