Axel Jansson ansluter till Hammarby från Falu BS

Mittfältaren/ytterhalven Axel Jansson flyttar till Stockholm för lir med Hammarby säsongen ut.

25-årige Axel Jansson kommer från Falun och har lirat i Falu BS sedan femårsåldern. Där har det blivit tio år i a-laget, där de flesta åren varit i allsvenskan men även en säsong i elitserien.

–Jag är mittfältare och har även spelat ytterhalv. Jag är teknisk och har bra blick för spelet. Jag är ganska bra på att sätta andra i bra lägen. För mig är det inte så stor skillnad på mittfältet och halven, säger Jansson, som flyttar ner till Stockholm omgående.

–Jag har trivts bra i Falun och i klubben, men en chans likt det här har ju inte kommit tidigare. Det här är alldeles för stort och roligt för att tacka nej. Jag hoppas att kunna bidra, och har stor respekt för uppdraget och har stor vilja att vara med och försöka även om det såklart är nära på omöjligt att fylla upp skorna på de som Hammarby har på skadelistan.

Axel Jansson är ett välbekant ansikte för flera i Hammarby.

–Jag har känt Kasper Milerud sen många år tillbaka, vi är riktigt nära vänner och det ska bli skitkul att spela med Kasper. Vi är båda födda -95 och har ju spelat mot varandra sen tidiga juniorår.

–Sen kommer ju David Jansson från samma klubb som jag. Jag är inte släkt med David (Jansson).

Vem är bästa Jansson då?

–Det är David, han har varit snabbare än jag sen vi var tretton.

Sportkontorets kommentar:

–Det är väldigt roligt att Axel Jansson kunde ansluta så fort och att det gick smidigt med Falu BS. Det blir spännande att se vad Axel kan komma in och bidra med, säger sportsligt ansvarige Viktor Karlsson.

–Det här är en lösning för säsongen ut, sen får vi se framåt hur det blir, säger Karlsson.

Axel Jansson beräknas vara spelklar till annandagen, då Hammarby möter Sirius i Uppsala.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]