Arvid Kihlström – vår nya moderna back

Vi tog ett snack med nyförvärvet Kihlström inför stundande läger-helg i Vetlanda. Här berättar han hur hans första tid i klubben varit och hur mycket han sett fram emot att spela med Hammarby:

Välkommen till Bajen Arvid!

– Tack så mycket!

Vad var det som fick dig att krita på för Bajen?

Det har varit en dröm sen jag var liten att få spela i Hammarby, Jag är uppvuxen i Gustavsberg ute på Värmdö och har gått på Zinkensdamm och sett många matcher med Hammarby. Så när Bajen hörde av sig var det ett ganska lätt beslut att ta, sen kändes det också som att Hammarby har något bra på gång. Dom tänker långsiktigt med många unga utvecklingsbara spelare, men också att Gilljam vände tillbaka. Det är en positiv anda i föreningen nu, det känns riktigt bra.

Kan du berätta lite om din bandybakgrund?

Jag har Gustavsberg som moderklubb och där jag spelade fram till jag var 14 år. Sen spelade jag i Hammarby P18 året innan jag flyttade till Edsbyn för att gå bandygymnasiet där. I Edsbyn lärde jag känna Lucas Dalin, vi spelade ihop i två år där. Efter att jag tog studenten 2019 började jag spela i Rättvik där jag lärde känna Olle Öijer. Där spelade jag i tre säsonger innan jag i år började spela för Hammarby, säger Arvid.

Känner du att du har kommit in i truppen?

Ja, det tycker jag. Det har inte varit några konstigheter att komma in i gänget. Det är schyssta grabbar som alla har tagit emot mig med öppna armar. Sen är det en trygghet att känna några sedan tidigare. Känslan är att alla tar hand om alla i laget, men det är klart att Lucas och Olle har hjälpt mig lite extra. Det är väl i och för sig ganska naturligt att eftersom vi känner varandra sedan tidigare.

Vad tycker du att du kan bidra med i det här laget?

På planen tror jag att jag kan bidra med min spelförståelse. Jag är en bolltrygg spelande back som kan bidra både offensivt och defensivt. Utanför planen är jag en glad kille som sprider positiv energi. Men jag är ny i laget som håller på att hitta min plats och bli varm i kläderna. Det kommer så småningom, säger Arvid lugnt.

Du hade endast 40 utvisningsminuter på 30 matcher förra säsongen. Vad beror det på tror du?

Det råder delade meningar om det är bra eller dåligt med en back som har så få utvisningsminuter, haha. Men förra året berodde det nog på att vi i backlinjen var samspelta och hade bra kemi. Men jag har också bra fart under skridskorna och är följsam i mitt spel så det blir inte så många efterslängar. Jag är inte direkt någon fulspelare.

Hur fick du ditt nummer på ryggen?

– Jag valde nummer 34 i Edsbyn och sedan dess har jag fortsatt med det numret. Jag trivs med det numret som är ett ganska ovanligt nummer i bandyn. Det finns tyvärr ingen rolig historia bakom.

Hur ser du på att hemmapremiären blir i Gubbängshallen?

Rent sportsligt är det bättre att lägga matchen där istället för att flytta den. Flytt av matcher medför bara en massa problem. Men klart att det är tråkigt att inte få ha hemmapremiären på Zinken, jag har ju hängt där och drömt om att spela där. Men man får se det som dubbla premiärer, en i Gubbängshallen och en på Zinken. Jag ser framemot mycket folk på våra hemmamatcher i vinter och ser gärna många av våra fans på våra bortamatcher också. Publiken är vår tolfte spelare. Jag har bara hört om hur mycket publikens stöd betyder för spelarna på isen och längtar efter att få uppleva det själv. Det ska bli jättekul att få uppleva det. Så kom och stötta oss i vinter, avslutar Arvid.

/Mats Öström

I helgen väntar ett läger i Vetlanda, med två träningsmatcher inbokade, på fredag kväll ställs Bajen mot IFK Vänersborg och på söndag eftermiddag mot Vetlanda BK.

Elitserien drar i gång 28/10, spelschemat kan du se här här. Säsongskortet kan du köpa här, ses på Zinken i vinter!