Anfallslöftet Alfred Rustas är klar för Bajen!

19-åringe Alfred Rustas från Rättvik förstärker truppen inför säsongen 21/22. Vi önskar honom varmt välkommen till Hammarby!

Alfred går nu sista tiden på bandygymnasiet i Edsbyn och spelade säsongen som var allsvensk bandy med Rättvik (som från och med nästa säsong spelar i Elitserien) och parallellt var del av Edsbyns p-19 lag samt också Edsbyns a-lag där det blev cirka 10 elitseriematcher. Rustas har också spelat P17 VM med svenska juniorlandslaget (där Sverige slutade tvåa.)

Välkommen till Bajen, Alfred! 

–Tack så mycket! 

 Vilka är dina kvalitéer som bandyspelare? 

–Jag har en bra blick för spelet och gillar att anfalla, jag är en offensiv mittfältare som gillar fart och är bra med klubban, gillar att utmana och “göra min gubbe” i motståndarlaget, säger Alfred Rustas.

 Hur ser du på dina möjligheter i Hammarby?

Först och främst vill jag slå mig in i Elitserien så jag får mycket speltid, och att försöka att hålla en hög och jämn nivå, sen är jag ju ganska ung (född -02) och jag vet att det kan ta några år för mig att bli som bäst så jag vet att jag kommer behöva ha tålamod. Jag vet att konkurrensen för en plats i laget är tuff men det ger mig bra motivation då jag vill utvecklas och sporras om en plats. 

 Vad tar du med dig från tiden i Rättvik och Edsbyn? 

–Det har varit mycket utvecklande, jag är ganska ny i bandyn och har nog inte spelat i mer än fyra, fem år. Men nu känner jag i alla fall att jag omskolats till en riktig bandyspelare (Rustas har parallellt satsat på ishockey, mer om det nedan). Det finns mycket att jobba med fortfarande men jag tycker det är riktigt kul! Tiden på bandygymnasiet i Edsbyn har jag mycket att tacka för.

 Vad tänker du om att ha Zinken som din hemmaplan nästa säsong? 

–Zinken kommer bli otroligt häftigt, känns som att det är allas dröm att spela för ett fullsatt Zinken, bara hoppas att pandemin lägger sig så man får spela inför Bajens fans!

  Har du någon koll på laget sen innan? 

–Lucas (Dalin) känner jag sen tidigare när han också gick i Edsbyn men annars har jag rätt dålig koll, däremot så har jag varit med på två träningar nu i vår och blivit välkomnad väldigt bra, så jag känner mig faktiskt redan som en del av laget, säger Alfred. 

 Vad tror du om lagets chanser inför kommande säsong? 

–Lagets chanser inför nästa år tycker jag känns bra. Jag har läst att vi blivit lite ratade i sociala medier och liknande men det är alltid kul att vara “underdogs” och slå från underläge.

 Hur kommer det sig att du inte började med bandy tidigare? 

-Jag har spelat hockey i alla år men däremot så har min syster spelat bandy. Så jag blev lite lockad när jag såg henne spela, sen när jag testade bandy så fastnade jag direkt, avslutar Alfred. 

 Sportkontorets kommentar:

–Alfred kommer bli mycket spännande att följa. Vi kommer behöva poänspelare och Alfred har alla möjligheter att göra stora avtryck om han tar till vara på chansen. Den känslan vi får av honom är att han har viljan, engagemanget och självförtroendet att lyckas, säger sportsligt ansvarige Viktor Karlsson, som lägger till att det var väldigt länge sedan som Hammarby värvade en så pass ung spelare.

/Gustav Wall