Andra raka vinsten bärgad mot Vänersborg!

Igår, lördag, bärgade damlaget säsongens andra raka vinst då man besegrade Vänersborg på Zinken med 3-2.

Matchen började kontrollerat från båda lagen, med ett spelövertag från Hammarbys sida och ett mål framåt hängandes i luften. I den 41:a minuten drev backen Moa Liljendahl, nyförvärvet från Sunvära, upp bollen från egen planhalva ner till motståndarnas kortlinje och spelade snett inåt bakåt till Ingrid Bjonge, norska landslagskvinnan som gör comeback i Hammarby efter ett par år i Västerås-skrud. Från sin position i straffområdet gjorde Ingrid inga misstag och dunkade dit 1-0. Några minuter senare kom 2-0 av bara farten, då målvakten Alva Barvaeus når Saga Frosth Olsson med ett långt utkast, som fri med målvakten inte gör något misstag. 2-0 på tavlan och ett självförtroende i vårt försvars- och uppspel.

Andra halvlek startar på samma kontrollerande sätt som den första, där vi har bud på fler mål. En långboll som letar sig igenom vår backlinje resulterar i en Vänersborgs-reducering, men bara minuter senare snor samma Ingrid Bjonge bollen från motståndarna framför deras straffområde och sätter distinkt dit 3-1. Vänersborg växer in mer och mer spelmässigt i matchen, men kommer aldrig närmre än ett andra mål.

Nästa match för damlaget spelas först om tre veckor, den 16:e december kl 12:00. Då tar vi emot Villa-Lidköping hemma på Zinken.

Dagen efter, den 17:e december kl 12:30, är det match igen då Gripen kommer på besök till Zinken.

På bilden, från vänster, står anfallarna Sophia Wikström och Inez Edenberg tillsammans med liberon Emma Dalin.