Alfred Rustas återvänder till Rättvik

Den talangfulle anfallaren Alfred Rustas lämnar Hammarby och återvänder till Rättvik. Anledningen är personlig.

19-årige Alfred Rustas rekryterades till Hammarby Bandy i somras och har bitvis under försäsongen visat prov på sina kvaliteter. Både föreningen och Rustas själv hade föreställt sig en häftig vinter framför Zinkenpubliken, men det blir inte fallet den här gången. 

–På grund av personliga anledningar har Alfred sedan en tid velat återvända hem och vi känner att är det rätta att låta honom göra det. Vi hoppas att Alfred kommer tillbaka till Hammarby Bandy i framtiden, säger klubbchef Carl Malm.

Hammarby Bandy har kommit överrens med Alfred Rustas i samförstånd, och Rustas kommer i år att spela för elitseriekonkurrenten IFK Rättvik, som han tidigare representerat.  

–Vi har haft en väldigt bra dialog med IFK Rättvik och det är en stor anledning till att vi kan genomföra det här, säger Malm.

Det har under försäsongen ställts en del frågor om Hammarbys anfallsspel. Vad innebär det för truppen att en anfallare försvinner, bara dagar innan premiären?

–Det blir såklart ett avbräck men vi har en större trupp än i fjol och vi vet att vi har potential i vårt anfallsspel. I vår vinstmatch mot Bollnäs häromveckan hade vi till exempel sex olika målskyttar, säger Carl Malm.

För frågor kontakta styrelsen@hammarbybandy.se eller calle@hammarbybandy.se. Vill du ringa gör du det på 08-42 88 753.