Alexander Egorychev klar för Hammarby Bandy

En omsusad anfallsspelare är klar för Bajen – vi välkomnar Alexander Egorychev! Senast kommer Egorychev från Baikal Energy och Jenisej. Kontraktet är skrivet på ett år.

(Intervju översatt av Romus Ramström)

Alexander, välkommen till Hammarby! Hur känns det att komma till Sverige och klubben?

–Tack! Det ska bli väldigt kul att vara med i ett lag som siktar högt. Kul med en ny utmaning för mig personligen.

Vad vet du om Hammarby?

–Hammarby är en förening med starka traditioner som har vart med där uppe i toppen många år nu och har väldigt många fans. Det ska bli en ära att spela för Bajenpubliken i vinter på Zinken!

Var det ett enkelt beslut att skriva på för ett svenskt lag?

–Det var inte det enklaste beslutet för mig och min familj att flytta till Sverige. Det blir en utmaning helt klart men det är ju något man gillar, att testa nya saker för min egen utveckling framförallt.

Vad har du för mål med din bandykarriär och vad kommer du bidra med för att Hammarby ska vara med och utmana högt upp i tabellen i år? 

–Jag ska bidra så mycket det går och försöka bli så bra som möjligt för att hjälpa laget. Alla måste ha i huvudet att det är vinna varje match som gäller, såklart. Och försöka vinna de titlar som vi kan vara med och slåss om i vinter, säger Egorychev.

Vad har du att säga om Hammarbys lag i år?

–Jag tycker att truppen ser bra ut med många starka spelare både offensivt och defensivt. Det ska bli riktigt kul att bli en del av laget.

Om du skulle beskriva dig som bandyspelare, vad säger du då?

–Jag är en offensiv spelare som ska vara med där framme. Och jag ska göra mitt bästa för att Hammarby ska vinna. Sen får andra får bedöma vad jag är bra eller mindre bra på.

Du har ett rykte om dig att vara en Bad Boy och en stökig kille, håller du med om det?

–Idrott för mig är när karaktärer slåss, kämpar och hatar att förlora. Och jag vill komma ut ur fighten som en vinnare. Det är inte mer än så, säger Egorychev.

Egorychev kommer till Sverige i augusti om allt går som det ska. Vi välkomnar honom redan nu.

–Tack! Jag ser fram emot en ny säsong och träffa alla i laget.

Vi ses på Söder & Zinken! Glöm inte bort att säkra ditt säsongskort redan nu – priserna är rabatterade fram till 30 juni. Du köper ditt säsongskort här.

Meritlista Alexander Egorychev:
VM-guld 2014, 2019.
Ligasilver i Ryssland 2016, 2017
Ligabrons i Ryssland 2015, 2018
338 poäng (231 mål + 87 assist) på 331 matcher i ryska ligan / ryska cupen

 

Sportkontorets kommentar:

–Alexander Egorychev (född 91) är en spelare som är i sina bästa år. Han är en offensiv spelare med ett riktigt bra skott, teknik och fin skridskoåkning. Precis vad vi behöver få in, säger Viktor Karlsson.

–Han har ett rykte om sig att vara en ganska galen spelare och person. Han kommer definitivt aspirera på platsen att bli en storfavorit för fansen på Zinken, säger Karlsson.

Foton: Romus Ramström