Alex Adeheimer är klar för Bajen!

Hammarby värvar Alex Adeheimer från Örebro och han ansluter till truppen inför säsongen 21/22. Alex har spelat ungdomsbandy i Hammarby och är redo att dra på sig det grönvita matchstället igen.

Alex Adeheimer vänder tillbaka till sin hemstad Stockholm efter att i fjol varit med och tagit Örebro SK upp till elitserien.

Välkommen till Hammarby BandyAlex! Hur känns det? 

–Stort tack, det känns väldigt bra. Kul att vara tillbaka i Stockholm och kul att jag ska få chansen här i klubben som jag drömt om att spela i, säger Alex. 

 Du har blivit jagad av flera andra klubbar, varför föll valet på Bajen? 

–Först och främst så är det klubben jag alltid velat representera, det är ett lag som jag följt länge och kollat många matcher med. Sen kände jag att det var ett bra läge att flytta hem till Stockholm igen när jag får chansen att spela i Bajen, säger Adeheimer som är fostrad först och främst i Gustavsbergs bandy. Utöver det har han spelat i Hammarby Bandy liksom bandygymnasium i Lidköping.

 Vilka är dina kvalitéer som bandyspelare? 

–Jag är bra med klubban och har en bra blick för spelet, duktig på att sätta andra i bra lägen, säger ytterhalven Adeheimer.

 Har du någon koll på truppen du kommer ansluta till? 

–Det är några jag känner sedan innan eftersom att jag lirat bandy här i ungdomen, sen har jag ganska bra koll på övriga också. Nu ska jag också få ingå i samma lag med flera av de man sett upp till under karriären, så det känns väldigt kul! Det är en mix av mer rutinerade spelare och en del unga nyförvärv så det ska bli spännande, säger nyförvärvet som under förra säsongen svarade för 32 poäng på 21 omgångar i ÖSK. 

 Zinken som hemmaplan framöver, hur känns det? 

–Det ska bli skitkul, Sveriges roligaste arena och spela på kan jag tänka mig, inramningen under en fredagsmatch på Zinken är ju oslagbar! 

 Vad tar du med dig från senaste säsongen i Örebro? 

–Det blir en spännande utmaning att få spela i ett etablerat elitserielag. Det kommer att bli lite annorlunda att spela elitseriebandy. Det känns spontant som att man måste vara bättre på att göra resten av laget så bra som möjligt i elitserien.

 Vad vill du tillföra nästa säsong? 

–Jag vill vara med och driva spelet, sätta igång de spelare som ska producera framåt. Det kommer bli viktigt att sätta dem i bra lägen så vi kan vinna bandymatcher, avslutar Alex.

Kommentar från sportkontoret:

–Vi har hört mycket gott om Alex från flera olika håll. Senaste säsongen var han en framstående spelare i Örebros dominans i allsvenskan. Alex har en bra blick för spelet och är vass i passningsspelet. Det är otroligt kul att han kommer tillbaka till klubben han representerade som ung och vill vara med på denna satsning vi gör med framförallt unga Hammarbyspelare som vart ute i landet i några år, säger Viktor Karlsson.

/Gustav Wall