Albin Rohlén klar för Hammarby Bandy

Albin Rohlén, nyss fyllda 26 år, är en framstående och hårt jobbande mittfältare (2-vägsspelare) från IFK Motala. Nu har han skrivit på ett tvåårsavtal och vi hälsar honom hjärtligt välkommen till vår fantastiska förening!

Han valde att inte förlänga med Motala, då möjligheten att vara med på Hammarbys spännande utvecklingsresa lockade till ett miljöombyte. Albin har utöver att ha haft en framträdande roll i IFK Motala även meriter från såväl P- som U-landslag. Det finns dessutom en intressant Stockholmskoppling, då hans pappa Håkan kommer från Skogås/Hammarby. Han var den som gjorde det avgörande målet till Motalas första, och hittills enda, SM-guld 1987.

För mig känns det oerhört spännande och stimulerande att komma till Hammarby. Jag ville ta ett nytt steg som bandyspelare och då känns Hammarby som något som passar väldigt bra. Sedan finns ju min Stockholms- och Hammarbykoppling genom min pappa, vilket såklart känns extra bra inombords, säger Rohlén.

– Jag känner Albin mycket väl sedan han tog sina första skär på Motala Isstadion. Han tillhör en framgångsrik årskull som har varit en viktig del i stommen för IFK Motala. Att han nu vill ta sig an nya utmaningar som person och bandyspelare ser jag som ett bra steg för honom. Jag är oerhört glad att nu Albin ansluter till oss i Hammarby. Vi får in en riktig kanonkille, säger klubbchefen Pär Beckne.

– Jag ser fram emot att jobba ihop med Albin, som för mig känns som en väldigt gedigen och spännande spelare. Jag är övertygad om att han kommer tillföra mycket positivt till vårt lag och spel, kommenterar huvudtränare Pasjkin nyförvärvet.

Längre intervju med klubbens tredje nyförvärv för säsongen 2024/25 kommer längre fram.