Adam Gilljam inför kvällens match: ”Det gäller att vi kliver in med allt vi har”

Klockan 19.00 i kväll ställs Hammarby mot Edsbyn i Svenska Fönster Arena. En vecka har gått sedan senaste matchen och inför gårdagens matchförberedande träning tog vi ett snack med Adam Gilljam:

Hur är dina känslor inför matchen?

Jag tycker att det känns bra, Edsbyn borta är alltid en tuff match. Vi har haft många tuffa bataljer där genom åren, mot ett Edsbyn som ju nästan alltid gör det bra bra. Det brukar vara rätt roliga matcher där uppe så jag hoppas vi kan släppa loss och spela ut, då tror jag vi har en bra chans att vinna matchen.

Edsbyn är ju lite skadeskjutet för tillfället, är det något ni har pratat om?

–Tyvärr känns det ju som att det är rätt många skador rent generellt i årets elitserie, men nej, men det är inget vi fokuserar på. Vi måste se till och göra våra saker så bra som möjligt och vara hundraprocentiga i vår egen insats i kväll.

Men vad krävs egentligen för att vinna, då?

Då gäller det att alla kliver in med allt vad vi har, vi måste se till att hålla oss till planen vi satt upp. Alla behöver ta ansvar i sina olika roller.

–Sen blir det viktigt att vi spelar i 90 minuter. Senaste bortamatchen kändes det som att vi spelade bara i första halvlek, sen kändes det som att vi stod och tittade på, och det funkar ju inte på bortaplan mot ett bra lag. Vi måste vara där mentalt och vara jäkligt redo på att göra det vi ska, helt enkelt, fortsätter Adam.

Nu är vi tio omgångar in i seriespelet, vad tycker du om er prestation så här långt?

Det har varit upp och ner. I den totala poängskörden går det ju inte att vara nöjd, det är för dåligt. Sett till prestationerna så tycker jag vi har svajat för mycket, vi behöver få upp vår lägstanivå. Men det finns bra tendenser och det känns som att vi jobbar på rätt sätt. Sen gäller det ju att vi få ut allt det där på matcherna, för det är små marginaler, vi kan inte fuska någonstans. Vi måste göra allt vi kan varje dag och varje vecka för att få resultaten med oss. Det är ingenting som kommer gratis.

Tätt spelschema och många viktiga matcher framöver, hur känns det?

Det känns kul, alla matcher blir viktiga nu. Det är en jämn serie och många lag är jämna i sin prestation, så det kan komma att svänga rätt mycket i tabellen nu om man antingen vinner eller förlorar några matcher i följd. Men vi får hålla det lite klyschigt och ta en match i taget. Just nu gäller det att leva bandy och fokusera på det man ska göra fullt ut, för då kommer vi nog få med oss resultaten också. Det är en rolig period att spela bandy just nu, tycker jag.

Vad tycker du om publikstödet på Zinken den här säsongen?

–Vi har haft ett bra stöd på hemmaplan, och det är väldigt uppskattat. Kul med ett bra drag på läktarna. Hoppas att folk kan dra med sig ännu mer folk till Zinken framöver! För vi behöver verkligen er hammarbyare bakom oss, det är otroligt viktigt, avslutar Adam.

Spelschemat:

/Gustav Wall