Adam Gilljam avstängd i derbyt

I slutet av bortamatchen mot Edsbyn fick Gilljam rött kort. Domaren kategoriserade det röda kortet som grovt vilket leder till att Gilljam blir avstängd i minst en match.

Det innebär att Hammarbys landslagsman missar fredagens derby mot AIK.

–Det är ingen hemlighet att Adam betyder väldigt mycket för vårat spel, men inom sporten så händer såna här saker i bland, av olika anledningar, och det får vi anpassa oss efter och se det hela som en möjlighet för andra spelare att kliva fram, säger Hammarbys tränare Stefan Karlsson, som betonar att alla andra spelare är friska och redo för match.

Ett grovt rött kort innebär automatiskt avstängning i följande match, vidare kan det beslutats om att avstängning förlängs ytterligare matcher. Ett sådant beslut har ännu inte tagits.

Det var i slutet av matchen som Adam hamnade i en situation mot Joakim Svensk, där domaren betraktade det som att Gilljam kom från blindsidan på Svensk, således en våldsam satsning. I första halvlek fick Adam Gilljam en klubba i ansiktet för att sekunderna efter få en liknande tackling av just Svensk, det utan bestraffning.

Derbyt mot AIK är på fredag, 3/1, kl 19.00 på Zinkensdamm. Just nu är över 2300 biljetter sålda.

Vi står tillsammans med Gilljam på läktaren och sjunger fram vårat Hammarby till en efterlängtad derbyseger. Biljetter köper du här.