A-laget åker norrut

I första träningmatchen föll Hammarby mot Västerås SK med 7-5. I helgen åker laget norrut för ytterligare två matcher. På fredag kväll möter man svenska mästarna Edsbyn och på lördag svarar Bollnäs för motståndet. Hammarby Bandys hemsida fick tag i assisterande tränaren Stefan Karlsson mitt under en golfrunda i Skottland. 

Vilka är dina intryck från Västerås-matchen?
-Det var en jättebra start för oss. Det känns som vi börjar på en annan nivå i år än vi gjorde förra året, när mycket var nytt. Så det fanns mycket positivt att ta med sig. Det var det första passet på stor bana, så det var nog ganska väntat att vi inte skulle orka i 90 minuter. Men jag tycker vi gör en riktigt bra insats.

-Vi skapade många chanser och gjorde snygga mål. I långa delar var försvarsspelet riktigt bra, och centrallinjen fungerade också bra. Det var många små plus som blev ett stort plus till slut.

Hur såg Västerås ut?
-Västerås är ju ett lag som vill anfalla mycket. Sedan har de mycket nytt i backlinjen i år. Där var de väldigt stabila innan, och där har de en del att jobba med nu.

Vad vill ni få ut av helgens matcher?
-Det gäller att hitta ytorna och se till att de nya killarna också får komma in i spelet. Vi gnuggar på. Vi har en idé som vi jobbar efter, och vi vill bli ännu bättre på det. Nu får vi ytterligare två matcher att slänga in i banken och utvärdera ifrån. Och ta det vidare därifrån. Det är två riktigt bra matcher att få i det här läget.

Vilka roller kommer de nya spelarna att ha?
-Pontus Blomberg från Vetlanda är en bra tvåvägsspelare, som framför allt kommer att vara med i det offensiva. Sedan är han ju en tävlingsmänniska och en hårt arbetande bandyspelare. Han kommer att spela mittfältare.

-Fredrik Larsson från Tellus är en allroundspelare som har en bra klubba och en bra teknik. Han är en bra truppspelare som kan användas på olika positioner, som halv eller mittfältare.

-David Thorén från Sirius är en ung och lovande spelare som har många kvaliteter i sig. Han kommer att spela forward. Han har bra skott och bra fart på rören, en spelare med stor potential.

Hur är läget hos motståndarna?
-Edsbyn har varit på isen i en månad nu. Och Bollnäs har kört en del i Edsbyns hall också.

-I Edsbyn är det väldigt lugnt. Daniel Liw har slutat, men de har haft en väldigt liten omsättning i sin trupp.

-Bollnäs har haft lite mer omsättning i truppen, bland annat Kasper (Milerud) har gått dit. De har ju förväntningar på sig med förbundskaptenen Svenne Olsson som ny tränare. Det känns som de bör bli bättre än i fjol.

Hur går det med träningarna?
-I tisdags var Misja och laget i Västerås och tränade. På fredag åker vi upp till Edsbyn och matchen mot Byn börjar 17:00. Sedan utvärderar vi matchen på kvällen. Matchen mot Bollnäs börjar 12:00 på lördagen och åker hem sedan, så vi hinner inte med några extra träningar där.

-Under nästa vecka har vi en riktig utvärdering av de matcher vi spelat hittills.

-Det blir mycket träningar på rink för laget. Det sitter i ryggmärgen att träna i hockeyhallen, vi har gjort det i tjugo år nu.

-Det finns fördelar med att vara på rink och det finns fördelar att vara på stor bana. Vi vet vad vi har och det är bara att anpassa sig efter det. Att hålla på att resa till Västerås och Uppsala tar på krafterna också. Det tar för lång tid med tanke på trafiken i Stockholm, så det är inget alternativ.

-På rinken tränar vi teknik och passningshastighet. Man får ta mycket snabbare beslut, det är det som är fördelen.

Lycka till med golfen och träningsmatcherna!
-Tack!

Text: Sten Haase