Zinkensdamms is är tillbaka – nu blickar vi framåt!

Från och med i dag, lördag 16/1, är det återigen tillåtet att bedriva föreningsledd idrott utomhus i Stockholm.

Beslutet om nedstängning som kom strax innan jul omfattade all organiserad idrott och skulle gälla till och med 24 januari, p g a ökad spridning av coronaviruset.
Men igår beslutade smittskyddsläkaren i Stockholm att släppa på restriktionerna när det gäller utomhusidrott. Det nya beslutet gäller både barn och vuxna och är självklart väldigt glädjande besked, för Hammarby Bandy och för hela Stockholmsidrotten.

Den ursprungliga nedstängningen innebar i vårt fall att utomhusisarna smältes ner. Isarna är nu i full gång att prepareras igen. Inom kort ska isen på Zinkensdamms IP åter vara redo att utnyttjas och öppningen av anläggningarna sker successivt från 18 januari.
Från Hammarby Bandys sida har vi hela tiden sett detta som en prioriterad fråga: vi vet hur viktig föreningsidrotten är för barn och unga och hur viktig bandyn är för våra aktiva medlemmar. Nu ser vi fram emot att få återuppta säsongen och komma ikapp för den tid vi har förlorat i kärnverksamheten för våra barn, ungdomar och damlaget.

Vi har respekt för att smittläget fortfarande är allvarligt och förstår att man genom detta beslut ger oss som idrottsförening ett stort ansvar att genomföra aktiviteterna smittsäkert – i enighet med gällande rekommendationer och allmänna råd.

Hur det på sikt kommer att bli med allmänhetens åkning på Zinkensdamm har vi inte helt klart för oss i nuläget, Stockholms stad skriver själva på sin hemsida att:
“Under den närmaste tiden prioriteras att komma igång med den organiserade föreningsidrotten. För dig som vill använda stadens utomhusanläggningar för spontan och egen verksamhet är detta möjligt i mån av plats. Den bokade föreningsverksamheten har företräde och är anläggningen/planen/ytan bokad så kan privatpersoner inte vistas där. Gällande idrottsanläggningar för idrott inomhus gäller fortfarande regeringens rekommendation att dessa ska hålla stängda till och med den 24 januari.”

För Hammarby Bandys herrlag innebär det att onsdagens hemmamatch mot Västerås SK (kl 19, 20/1) kommer att spelas på Zinken.

/Hammarby Bandy

Läs mer här:

https://motionera.stockholm/aktuellt/nyheter/2021/01/organiserad-utomhustraning-kan-borja-fran-16-januari/