Ny smäll för Bajen

Hammarby åkte på en tung förlust när Vetlanda under fredagskvällen hemmavann med 8-5. Bajen var nära en imponerande upphämtning men föll på eget grepp efter en usel första timme av matchen.

Det blev en fartfylld matchinledning där Vetlanda gjorde 1-0 tidigt, men Jonas Söder avlossade kvitteringen bara minuter efter. Känslan var att Hammarby var på väg att koppla grepp och hade mycket boll, men när ett nedtryckt Vetlanda fick slå bollen mellan lojt pressande Hammarbyare öppnades ett ishav som ledde till kontring, straff och mål till Vetlanda.
Ytterligare ett par händelser där hammarbyspelare uppträdde ofokuserat gjorde uppförsbacken stor för efter 2-1 kom också 3-1 och Vetlanda hittade lägen på flera olika sätt. Bajen hade ett par anfall där Jacob Bucht kom till skott, och även ett friläge bommades, men istället för reducering gör de gulklädda 4-1, halvtid.

I andra halvlek fortsatte det grönvita eländet i ungefär en kvart och Vetlanda gick upp till 6-1. Efter det fick Hammarby fart och reducerade på straff och ett par olika inspel och vackra anfall. När David Thorén drämde in en volley med fem minuter kvar av matchen så var poängmöjligheten fullt levande, 6-5 stod det då och hemmapublikens serenad hade tystnat. En hörnvariant kort därefter säkrade dock Vetlandas seger och man hann också utöka segersiffrorna till 8-5.

Hammarby ligger nu på den enda platsen utan spel efter grundserien (11:a), chansen till slutspel liksom risken för negativt kvalspel är båda stora. Nu väntar landslagsuppehåll innan två matcher med Sandviken och en hemmamatch mot Villa Lidköping står på schemat. Hammarby behöver ditt stöd! Rötterna blir starkast när det blåser.

Matchfakta:
Mål Hammarby: Jonas Söder, Adam Gilljam, Ted Bergström, David Thorén x 2
Hörnor: 6/6
Straffar: 2/1
Frislag: 8/16
Utv: 40/40

/CL