4-1-seger med mersmak i första matchen

Damlaget vann säsongens första träningsmatch med 4-1, när man under lördagen ställdes mot Uppsala BoIS i Recoverhallen i Uppsala. Grönvita målskyttar blev Tova Anderhag Braconier, Jacqueline Sporre och Malin Ekström, och den sistnämnda blev tvåmålskytt.

Hammarby inledde starkt och ledde med klara 3-0 i halvtid, efter två mål av Malin ”Linkan” Ekström och en läcker soloräd från egen planhalva av Tova Anderhag Braconier. I andra halvlek mattades spelet av något, men Jacqueline Sporre kunde punktera matchen genom att göra ett ett snyggt mål från sin backposition.

Överlag hade vi ett bra spel i dag, men det finns såklart en del detaljer att slipa på. Det var ju första passet vi gjorde på stor is, och prestationen var i slutändan bättre än förväntat, säger tränaren Stefan Stanzé efter matchen. Huvudtränare Bengt-olof ”Bengan” Andersson var hemma med sjukdomssymtom.

Nästa träningsmatch för damlaget spelas lördagen den sjunde oktober och då möter man Västerås SK:s utvecklingslag i ABB arena syd.