17-årige Westin vinnare i sin a-lagsdebut

Hammarby avslutade cupspelet med att vinna med 3-2 (1-2) mot Vetlanda. Hammarby mönstrade sex stycken egenfostrade spelare och yngst var målvakten Simon Westin som vaktade kassen med bravur.

Efter att Filip Mörkdal haft skadekänningar från gårdagens matcher så stod det klart att Simon Westin (född -03) skulle stå i cup-gruppspelets tredje match. Westin gjorde en mycket stabil match och hade ett par fina målvaktsräddningar tidigt i den andra halvleken, då Bajen låg under med 2-1.

– Fantastiskt kul att göra debut. Jag var såklart nervös innan matchen och även under första halvlek. Men i andra halvlek kände jag mig större och bättre. Jag tycker min insats är godkänd, jag kan göra utkasten bättre, ha bättre tajming och det finns alltid saker att utveckla, sa Simon Westin efter matchen.

– Riktigt kul att göra debuten, och skönt på att veta att man klarar av det liksom, sa Westin, som även hyllade Filip Mörkdals målvaktsinsatser i turneringen.

– Under fredagen gjorde han flera fantastiska räddningar som ger oss chans att hålla oss kvar i matcherna, sa Westin.

I matchen öppnade Bajen målskyttet genom David Jansson (som gjort mål i alla sina cupmatcher för Bajen; en trend som nu är på sex matcher) på hörna. Vetlanda vände på steken mot ett lojt Hammarby. Bajen ryckte upp sig under sista minuterna på första halvlek, vilket gav en hygglig känsla i pausen. Mellan minut 10-25 så var Bajen däremot både loja och mediokra, något som får betraktas som nära på oacceptabelt med tanke på den kvalité, rutin och klubbhjärta som spelartruppen besitter. Det var tydligt att den känslan även fanns hos spelarna som verkligen tog tag i händelserna innan paus och trampade vidare på den känslan under egentligen hela andra halvlek.

Både 2-2 och 3-2 var fina Bajen-mål, båda signerade Kasper Milerud men med flera inblandade i ett vägvinnande passningsspel. Värda att nämna i det här var Daniel Mossberg, Robin Sundin och Lucas Dalin.

Under slutskedet av matchen fick Hammarby en utvisad, men redde ut hela spelet i numerärt underläge med att hålla i bollen i vad som kändes som evigheter. Hammarby borde sedan också punkterat matchen, men 3-2-ledningen var säker och de siffrorna blev slutresultatet.

En trist helg fick därmed ett trevligt avslut, där segern såklart tillägnades 17-årige Simon Westin, som efter matchen klappades om av lagkamraterna.

De Hammarbyfostrade spelare var Kasper Milerud, Klimenty Tarasenko, Tom Nyström, Lucas Dalin, Felix Nyman och Simon Westin. Alla utom Nyman har gått genom HIF ungdom sedan första skäret i bandyskolan på Zinken som sexåringar. Nyman spelade i Hammarby Bandy i tonåren, efter han valde bort hockey för bandy.
Tipsa gärna barn och unga på Södermalm och i Söderort om Hammarby Bandys ungdomssatsning. Information om skridsko- och bandyskolan finns här.