Så har slutar Elitserien – Magnussons kamikazetips

Stefan Magnusson ger er koll på läget bland elitserieklubbarna genom att försöka göra det omöjliga – att tippa elitserien redan i början av september.

Det är givetvis vanskligt att tippa elitserien i början på september. Vi vet inte ens hur det kommer att se ut på läktarna denna märkliga tid i våra liv men baserat på klubbarna trupper gör jag ett försök att köra ett kamikazetips. Så här slutar elitserien:
 
1. Edsbyn
Ok, Tuomas Mättää är borta men Edsbyn har en harmoni och grundtrygghet som få lag har. Att sedan bröderna Öhrlund har anslutit gör inte saken sämre. Byn blir lika bra den här säsongen som den förra. Att säga var guldet hamnar är omöjligt men Byn vinner Elitserien.
 
2. Villa/Lidköping
De gamla Saikikonerna och världsspelarna Christoffer Edlund och Erik Säfström har anslutit på en gång som Johan Esplund och Jocke Andersson dragit. I min mening ett lyft för västgötarna som givetvis kommer att vara med enda in i kaklet.
 
3. Hammarby
Javisst är det delvis ett tips med hjärtat men hjärnan säger också att det vankas en riktigt trevlig säsong för de grönvita. En pånyttfödd Daniel Mossberg ska driva mittfältet tillsammans med Kasper Milerud . Christoffer Fagerström. David Jansson och Alexander Egorychev ska göra magi framåt och Pavel Bulatov täta försvaret tillsammans med en backlinje full av hjärta. Lägg till Robin Sundins och David Pizzonis rutin så förstår ni att nye tränaren Pierre Roos kommer att få angenäma problem i vinter.
 
4. AIK
Givetvis blir AIK bra men jag tror dom behöver lite tid att få ihop laget till en enhet. Linus Pettersson kommer hålla ihop försvaret, Alan Dzhusoevs kapacitet på mitten känner vi till och Erik Pettersson kanske är bäst i världen på sin position. Det finns också ett par frågetecken. Kommer Johan Esplund vara fullt motiverat och kommer den magiske Daniel Andersson komma upp till sin forna nivå?
 
5. Västerås
VSK är alltid VSK. Laget är förvisso ojämna men på något sätt får man alltid ihop det och är med och slåss däruppe. Det har inte hänt mycket i truppen men det känns lite tunt framåt. Martin Landström hade sannerligen behövts och det räcker i bästa fall till en femteplats för mesta mästarna.
 
6. Sandviken
Att förlora Erik Säfström och Linus Pettersson är givetvis blytungt och Sandviken får rikta in sig på en mellansäsong. Laget är ungt och hungrigt och mittfältsdynamon Daniel Berlin är fortfarande kvar så visst kan man överraska men det räcker bara till plats precis över mittskicktet.
 
7. Vetlanda
En ordentligt förstärkt offensiv men lite skakigare i de bakre leden. Ja så kan man sammanfatta årets upplaga av Vetlanda. Att firma Jocke Andersson och Filip Bringe kommer ösa in mål är givet men förlusterna av Tobias Nyberg och Niklas Gälman blir kännbara defensivt.
 
8. Broberg/Söderhamn
Att Svenne Ohlsson är tillbaka är givetvis en positiv nyhet för de gulsvarta. Att sedan några spelare lämnat och truppen sett så tunn ut att den halvslitne men ack så nyttige Magnus Fryklund gör comeback kanske inte talar till Brobergs fördel men visst blir dom ett mittlag så länge Martin Söderberg levererar.
 
9. Bollnäs
Visst känner vi för Bollnäs och deras outröttlige klubbchef Robban Lindgren som förde klubben till fina framgångar under 2000-talet. Men nu är pengarna slut, många spelare har sagt tacks och hej och hälsingarna får leva på idealister och klubbhjärta. Hade Anderas Westh fortsatt hade jag haft Bollnäs högre men nu får de nöja sig med en nionde plats.
 
10. IFK Motala
Ge IFK en hall. Det mantrat har de drivande i Motala upprepat i många år men inkonsekventa politiker har inte förstått värdet av att ha ett bra bandylag och gett laget träningsförhållanden som varit sämre än Hammarbys. Trots en del spelartapp så hänger laget kvar men det ser lite tunt ut.
 
11. IFK Vänersborg
Att tappa bröderna Öhrlund är ett stort avbräck för västgötarna men gamle Hammarbybekantingen Ilja Grachev förstärker en ganska tunn trupp. Jag tror det fortsätter som förra säsongen slutade i de nedre regionerna.
 
12. IK Sirius
Har kvalat och lindansat i några år och jag tror inte att det blir bättre denna säsong. Förvisso kommer Ted Bergström göra en del mål men förlusten av Viktor Lundberg blir tung. Undviker man kval ska man vara nöjda.
 
13. IK Tellus
Nykomlingen från Midsommarkransen har inte gjort några tyngre värvningar men Marcus Wikman är ett kap men det blir ändå nedflyttningsstrid med Frillesås. Det som möjligen talar för Tellus är den nya hallen i Gubbängen som ger laget vettiga träningsförhållanden.
 
14. Frillesås
Tyvärr vill jag säga, jag gillar verkligen Frillesås. Alla som har varit på Sjöaremossen vet att det är bandy på riktigt och att det finns ett nostalgiskt skimmer över föreningen men tyvärr räcker inte detta i konkurrensen. Lagets kulturbärare Jakob Jenefeldt har försvunnit så det blir en tung säsong i Hallands skogar.
 
Håller du med? Skicka gärna ditt tips till stefan.magnusson@hammarbybandy.se eller kommentera i våra sociala medier.
 
Magnusson