Pontus Nordenfors

Nordenfors om derbyt mot Tellus på tisdag: – ”Jag känner mig hemma i bajentröjan”

Man blir lite extra taggad när man möter sina gamla lagkamrater. Då vill man vinna lite extra, konstaterar Pontus, som gjorde två mål i premiären.

Hur känns det nu efter din första ”riktiga” match i bajentröjan? 

Det känns jättebra. Kul att det gick bra i Sandviken. Jag gjorde två mål och vi var nära att ta två poäng med oss hem. Så det känns riktigt bra! 

Hur har det varit att komma in i laget?

-Det har varit kanonbra. Vi är många unga som har blivit ett litet gäng och de äldre tar väl hand om oss på ett bra sätt. De lär oss mycket bra saker. Vi börjar känna oss som en tight trupp.

Hur är det jämfört med förra gången du var i Bajen på utvecklingskontrakt?

-Ungefär samma. Jag känner mig hemma i bajentröjan. Men det är kul att få vara med på heltid. Skönt att få fokusera fullt ut på Bajen.

Vi möter ditt tidigare lag i ett derby. Hur känner du inför det?

-Riktigt kul! Jag har fortfarande många vänner som jag känner väl där. Det gör det lite speciellt och jag blir mer taggad. Det blir lite extra viktigt för mig att vinna.

Du spelade med Tellus inför tomma läktare förra säsongen. Hur känns det nu att få spela på din tidigare hemmaplan inför publik?

-Det kommer bli speciellt. Att få spela inför publik på den arenan har jag inte upplevt förut. Att då få göra det inför en stor del av bajenpubliken ska bli riktigt kul. Det måste också vara spännande för många i publiken att få se hallen, funderar Pontus högt.

Är det något speciellt som ni måste vara extra vaksamma över med Tellus?

De har fått in en ny tränare som jobbar hårt och lägger mycket tid på scouting. Så de känner nog till våra styrkor och svagheter. Så det gäller att täppa till svagheterna. Tellus är ett lag som jobbar hårt och det kan vara svårt att göra mål på dem. Så det gäller att inte släppa in några skitmål och därigenom råka förlora.

Hur många mål kommer du att göra?

-Jag säger minst 1 mål. Vi börjar där.

Vilka andra kommer att näta?

Grabbarna i backlinjen; Tom Nyström, Felix Nyman och Robert Rimgård, säger Pontus med ett leende .

Har du nåt att säga till Hammarbyfansen?

Kom och heja fram oss till en vinst! 

Köp biljetter här: http://tellusbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose

/Mats Öström

Foto: Romus Ramström