Historian bakom nya träningströjan

I över 100 år har vi spelat bandy. I långt över 100 år har vi varit en idrottsförening. Med tradition bygger vi vår framtid!

Vintersäsongens träningströjor är här! Vi fortsätter på förra årets uppskattade modeller men i uppdaterade versioner.
Träningströjorna används på försäsongens matcher och cuper samt på träningar och under uppvärmningen till elitseriematcherna.

Den gröna tröjan är även i år inspirerad av den design som bandy- och hockeytröjorna hade i Hammarby IF under 1940- och 1950-talet. Ett tillägg för i år är att en av de klassiska stjärnorna nu är utbytt mot en Hammarbylogotype som är mycket sparsamt använd: Hammarbyskölden har som en Hammarbyfana alltid ska ha fyra vita och tre gröna ränder, men nu också texten Hammarby. Logotypen är nydesignad av Daniel Lundgren från Hammarbys tifogrupp, men har tidigare använts i officiella sammanhang på 1960-talet  – då hos Hammarby Hockey respektive Hammarby Fotboll.

Det vita matchstället är inspirerat av 1990-talets träningsoverall som användes av alla HIF-sektioner, i videon nedan kan man bland annat se utövare från Hammarby Boxning, Hammarby Friidrott och Hammarby Fotboll använda overallen. Designen för matchstället gjordes av tifogruppens Fredrik Pettersson.

I samband med lanseringen av nya träningströjan så stod även det uppdaterade omklädningrummet i träningshallen klart. Under sommaren har hantverkarna Niklas Hebrant och Jörgen Persson installerat hyllor och förvaringsmöbler i Gubbängens skridsko- och bandyhall. Utformningen av hyllorna skedde i samråd med spelartruppen och är således anpassat för bandyspelarens anspråk.

Allt från materialinköp till montering finansierades av Niklas och Jörgen ­– för det säger vi stort tack!

Vi vill självklart också rikta ett stort tack till våra tröjsponsorer från Huski Chocolate, Grönsakshuset och R.A Trädgård liksom materialproducenten CCM.

När Hammarby träningsmatchar mot Tellus, i Gubbängen lördag 4 september, så kommer vi att sälja ut tidigare års autentiska match- och träningströjor. Framöver återkommer vi sedan med ev. möjlighet att beställa replicor på årets träningströjor.
Årets matchtröjor kommer till seriepremiären i slutet av oktober.