Derbyuppdatering: Folköl i tältet i morgon, inget Zinken på torsdag

Redan i morgon så spelar Hammarby sin hemmamatch i åttondelsfinalen mot AIK. Välkommen till Zinkensdamm!

Hammarby möter AIK i en åttondelsfinal som avgörs i ett dubbelmöte. Första matchen är på tisdag, 18 februari, kl 19.00, Zinkensdamm. Returmötet är sedan på Bergshamra eller ÖIP (mer om det längre ner), på torsdag 20 februari. Det vinnande laget i dubbelmötet går vidare till kvartsfinal, där väntar Villa/Lidköping.

Biljetter köper du här!

På matchen på Zinkensdamm så är samtliga sektioner på arenan till för hemmasupportrar, det efter klubbarnas beslut i samrådan med polisen. Uppdateringar och eventuella korrigeringar i den här frågan kan komma, men utgå ifrån att hela arenan är Hammarbysupportrarnas.

I Zinkentältet kommer vi ha mat och dryck i vanlig ordning. Här är beslutet att endast folköl kommer att serveras, det på polisens order.

Schema för tältet är följande:

17.00 Tältet öppnar
17.30 Anton Dahlgren live på scen
18.00 Tränarintervju
18.05 Bortakollen
18.10 Anton Dahlgren
18.30 Supporterintervju
19.00 Matchstart
Halvtid Anton Dahlgren
Efter match Spelarintervjuer och Anton Dahlgren
Auktioner rullar hela kvällen och avslutas efter matchen.

Matsedel i Zinkentältet:

Ugnsstekt fläskkarré med rösti och äpplemos.
Panerad spätta med skagenröra och rösti.
Flygande Jakob med ris.

Biljettpriserna till åttondelsfinalen blir som följer:

Direktinsläpp:
Vuxen 200 kr
Pensionär 150 kr
Ungdom: 80 kr
Online:
Vuxen 170 kr
Pensionär 120 kr
Ungdom: 70 kr

Vi rekommenderar således att köpa biljett online, vilket är både billigare och underlättar insläpp. Har du säsongskort så gäller det!

Tävlingsbestämmelser: 
Båda matcherna kan sluta oavgjort. Om så sker räknas gjorda mål på bortaplan. 2) Om lagen vinner varsin match räknas: a) målskillnad b) gjorda mål på bortaplan 3) Är det fortfarande lika skall andra matchen förlängas med spel i sudden Death, dock max 20 min (2×10 min), sidbyte efter 10 min. 2 kap. 3 § 4) Är det fortfarande lika sker straffläggning. 2 kap. 4 §. Kvalmetod i distriktsserierna fastställs av respektive SDF.

Biljetter köper du här!

Matchen på torsdag kommer INTE att spelas på Zinkensdamm. Förmodligen blir det på Bergshamra, men även Östermalms IP är en möjlig spelplats för AIK:s hemmamatch. Det här beslutet togs på ett möte mellan Stockholm Stad, Hammarby Bandy, AIK Bandy och polisen.

Vi återkommer med mer information. Senast uppdaterad: måndag 17 feb, kl 17.37