Fagerström är glad att vara tillbaka – i dubbel bemärkelse

Efter fyra matchers avstängning så är Fagerström nu redo för comeback i Bajen. Hemsidan tog ett snack om att komma hem till Bajen, årets lag och om årets hemmapremiär mot Bollnäs 20/11.

Välkommen tillbaka hem!

-Stort tack!

Tack för att du åkte till Bollnäs och hämtade hem Kasper och hit Mossberg! Blink, blink!

-Haha! Ja, det var väl en bra lösning.

Påverkade ni varandras beslut?

-Det tror jag nog att vi gjorde. Vi pratade en hel del med varandra. Så, visst. Jag tror vi påverkade varandra en hel del. 

Hur känns det nu att vara tillbaka i Bajen?

-Ska vi se det rent rent lagmässigt så har vi ett spännande lag på gång som jag hoppas vi kan få ut så mycket ur som det bara går. Tråkigt bara att inte få spela inför fansen på Zinken. Det var annars en sorts bidragande faktor till att jag kom tillbaka till Bajen. Det är kul att spela här. Vi får hoppas att det vänder så allt blir bra igen ur alla aspekter. 

Hur bra är Bajen i år enligt dig? Eller kommer att bli?

-Vi är en bra mix av ungt och gammalt, svenskt och ryskt och vi har ett gäng hammarbyfostrade grabbar som är bra. Gör vi bara rätt saker och får ordning på bitarna kan vi bli riktigt bra. Jag har spelat i bra lag tidigare, men som inte fått till det. Vi måste definitivt utmana oss själva för att bli ett väldigt bra lag. 

-Det är bra att vi har så många bra Hammarbyfostrade spelare i laget. Det skickar en positiv signal till spelarna i ungdomslagen och visar att ligger man bara i och tränar hårt dyker chansen upp så småningom. Sen är det kul att de unga från Hammarby Bandy får visa upp sig på den stora scenen nu. Det visar att det finns mycket spännande på gång i Hammarby Bandy. 

Vilka skillnader ser du jämfört med förra gången du var här?

-Vi hade ett bra lag även då. Vi borde ha spelat minst en final med det laget. Men så blev det inte. Så visst finns det delar man vill ta med sig från den tiden. Nu har vi ett annat lag med en annan mix av spelare. Vi är en hungrig trupp som inte har bevisat hur bra vi är än. 

Hur har du upplevt försäsongen?

-Stökig, minst sagt. Mest för att vi knappt spelat några träningsmatcher. Det stora pluset är i alla fall hallen och med Hammarbys mått är det underbart att få träna inomhus på stor bana.

Hur känns det att sitta bredvid i ett derby?

-Ja, det är som det är, men det kunde gärna varit en annan match. 

Vad tror du om matchen mot Bollnäs? 

-Bra fråga. Först får vi får se om vi spelar inomhus eller utomhus. Matchen kommer få olika karaktär och olika matchplaner beroende på vädret. Jag, Kasper och Mossberg har koll på deras spel, så vi får ta med oss våra kunskaper in i matchplanen. 

Hur bra är Bollnäs i år? 

-Ingen aning. Det återstår att se. De verkar inte ha spelat så mycket. De var exempelvis inte med i Svenska Cupen, så jag vet faktiskt inte.

Vad betyder hallen för träningen om du jämför med de tidigare åren?

-Den betyder guld! För hela Hammarby Bandy. Hela vägen från ungdomslagen till A-lagen på både dam- och herrsidan. Tänk bara att få träna inomhus på stor is från augusti till mars. Jämför det med 20 minuter i ösregn på Zinken under november till början av mars. Det ska bli intressant att se hur ungdomsverksamheten utvecklas. 

Till sist, vad vill du säga till de som vill men inte får komma och heja på er?

-Vi spelar fortfarande i grönvita tröjor och även om ni inte står där på läktaren känner vi stödet på isen. Hammarby Bandy berör många djupt och det vet vi som representerar er på isen (och vid sidan av). Det är helheten som gör Hammarby. I andra lag finns inte samma tydliga linje mellan klubb och fans. Det är inte mycket som slår ett kokande Zinken i januari-februari när det börjar dra ihop sig.

/Mats Öström