Fem spelare lämnar Hammarby – tack för era insatser

Hammarby Bandy tackar lagkapten Carl Johan Rutqvist, anfallstrion David Thorén, Ted Bergström och Jonas Söder samt målvakten Max Bergström för deras insatser i vår förening.

Vi vill rikta ett stort tack till nedanstående för sin tid i den grönvita tröjan.

Carl-Johan Rutqvist

Försvararen med Svartbjörnbyn som moderklubb har blivit en kultfigur på Zinken. Hans spelstil att alltid ge hundra och smälla på i varje närkamp har skrämt många motståndare, och gjorde honom också till Bajens lagkapten. Med ”Rutan” så följer också ytterligare avtackning här på hammarbybandy.se framöver.

Ted Bergström

Den Söderhamnsbördige forwarden levererade och kom sjua i skytteligan på tjugosju mål. Bland annat kvalade han in i det gäng av spelare som gjort fyra mål i Hammarbytröjan i en elitseriematch där bland annat David Karlsson, Jonas Claesson och Andreas Eskhult ingår. Det var mot Saik borta som Ted slog till och i hemmamatchen mot samma motstånd gjorde David Jansson om bedriften. Dessutom gjorde Ted tre mål på tio minuter i segermatchen mot Broberg.

David Thorén

David kom från Sirius för två år sedan och den lovande forwarden med den fina skridskoåkningen tog snabbt en plats på topp. Tyvärr har skador och sjukdomar stört hans tid i Hammarby och den här säsongen blev det fem mål från Davids klubba.

Jonas Söder

Jonas blev sent klar för Hammarby och kom närmast från Rättvik men är bördig från Edsbyn. Forwarden med det hårda skottet gjorde till slut fem mål i elitserien men hade på slutet svårt att ta en ordinarie plats.

Max Bergström

Max Bergströms yviga spelstil imponerade på många och det var en spännande intern kamp med Filip Mörkdal om vem som var Bajens bäste målvakt. Duon delade på målvaktsarbetet till Mörkdal blev skadad i slutet av säsongen. Max gjorde ett stabilt jobb mellan stolparna och kommer att utvecklas ytterligare i sin nya klubb.

Hammarby Bandy kommer framöver också att tacka av Stefan Karlsson för hans tränargärning under säsongen. Stefan Karlsson har varit nära sammanknuten med föreningen under många år och lär så fortsätta att vara, dock inte som huvudtränare.